У Ніжині почались «Дні сталої енергії». Фото (оновлюється)

 

 

 

 

28 вересня, у центрі Ніжина на вулиці Гоголівська відбулось урочисте відкриття «Днів сталої енергії», на який завітали жителі та гості нашого міста.

Проведення цих днів – як засіб своєрідної кількаденної «мобілізації» мешканців, підприємців, представників громадських організацій, керівництва міста, учбових закладів, аби усім разом замислитися над перспективами виробництва і споживання енергії як у себе в місті, так і в державі в цілому.

Усіх присутніх привітав міський голова Анатолій Лінник. Він зазначив, що в ці Дні у містах проводяться заходи та акції, які нагадують городянам про необхідність берегти енергію, більш ощадливо ставитися до води, тепла, газу та інших природних ресурсів.

На урочистостях танцювали творчі колективи, співали пісень, відбулась ековікторина та флешмоб від Молодіжного центру. З промовою виступали представники шкіл та дошкільних навчальних закладів нашого міста.

Цікавою була локація від команди компанії «Електро Альянс УА», яка презентувала електроавтомобілі – Nissan Leaf 2014 року та 2013 року виробництва. Максим Ожема тех. Директор компанії розповів про переваги електротранспорту.
«Можна максимально ефективно використовувати електроенергію у акумуляторі, – пояснює він. – До того ж, у Києві достатньо зарядних станцій. За рахунок того, що не відбувається процес горіння немає викиду оксиду вуглецю який є одним з парникових газів, що руйнують озоновий шар. Також автомобіль не потребує заміни мастил та фільтрів, таким чином заощаджуючи кошти своїм власникам та береже довкілля».

Начальник відділу інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури Ніжинської міської ради Денис Ворона зазначив, що Дні Сталої Енергії в Ніжині проходять другий рік поспіль.
Питання від «Нежатин»: Що, на Вашу думку, це дає ніжинській громаді? – який очікуєте результат?
В ці дні проводиться активна пропаганда економного споживання енергоресурсів, обмеження в користуванні пластиковим посудом, поліетиленом, тощо. Тобто, ми звертаємося до жителів міста з проханням ощадливо використовувати усі види енергоресурсів, проводити термосанацію будівель, впроваджувати відновлювальні джерела енергії в своїх домогосподарств, сортувати тверді побутові відходи. Це робиться для того, аби зберегти екологію в нашому місті, в нашій країні, на нашій землі – це прагнення всього цивілізованого світу.

Питання від «Нежатин»: Яка «родзинка» цього року буде під час проведення даних заходів? Чого не було в минулому році?
Цього року буде цікавий захід «Еко-перегони» на самокатах для школярів початкових класів», також еко-сафарі «Ми за чистий Ніжин», учасники еко-гуртків відвідають центр переробки сміття, міський полігон – діти побачать подальший, скажімо так «шлях сміття». А ще буде організовано екскурсія для дітей у спеціальний авіаційний загін ДСНС, що знаходиться в Ніжині, аби ознайомити, як рятувальники борються з пожежами.
В цей день на вулиці Гоголівська було представлено конкурс малюнків на теми енергозбереження навколишнього середовища, конкурс виробів із вторинної сировини, конкурс-виставка, еко-сумок, інфостенд від «Ощадбанку» «Теплі кредити»,
Заходи будуть проходити цілий тиждень, з 28 вересня по 4 жовтня 2019 року.

Валентина Вашенко

фото автора

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь