Фермерські господарства переходять на електроавтомобілі. Чому?

Електроавтомобілі стають все популярнішими не тільки у всьому світі, а й в Україні. Цікавим фактом стає те, що українські аграрні підприємства та фермерські господарства почали активно використовувати електротранспорт та стають на шлях новітніх технологій. На таке рішення впливає свідоме відношення до навколишнього середовища, а не бажання зекономити, хоча гарний господар завжди уміє копійку рахувати. Тим паче, що рахувати є що, адже електротранспорт унеможливлює крадіжку пального, зменшуючи постійний контроль. До того ж і сама різниця між вартістю бензину та електроенергії дає можливість заощаджувати до 80% витрат.
Відсутність планових замін масел, фільтрів та ременів також дають певну економію коштів. А це все впливає на зменшення собівартості обслуговування технічного транспорту, що у свою чергу дає збільшення прибутків. Але головним чинником все ж таки є бажання “рухатися в ногу” зі світовим прогресом та берегти екологію рідного краю.
Про такий досвід нам розповів представник зернової компанії, що на Київщині:
«Аграрний бізнес – він дуже потужний. Та щоб досягти цього, потрібно працювати над удосконаленням багатьох складових. Ключовими є якість продукції та її собівартість. Звичайно, як і в кожному бізнесі працюємо над зменшенням витрат, але не хочемо, щоб це впливало на якість нашого продукту. Багато витрат на нашому підприємстві йде якраз на обслуговування автомобілів. Важко проконтролювати скільки на них адмінперсонал використовує пального. Оскільки в Україні електромобілі набирають все більшої популярності, ми вирішили проекспериментувати: чи вплине їх наявність у нас на підприємстві на загальний прибуток та економію. Через три місяці користування, зрозуміли, що так. Окрім того це прибирає необхідність контролювати використання палива, відповідно і його крадіжку. Адже статистика показує – це популярне явище у нашому бізнесі», – коментує заступник директора Павло Боголій.

На підприємстві зараз знаходяться три електроавтомобілі і встановлено дві електрозаправні станції від компанії «Електро Альянс УА».

«Багато підприємств по Україні, на жаль, забруднюють повітря, але потрібно думати, як зменшити негативний вплив на наше з вами навколишнє середовище. Ми хочемо зробити свій внесок у цю справу. Нас, сільгосппрацівників, чомусь вважали за тих, хто не йде за сучасністю. Змінюємо стереотип (авт. посміхається), і тепер впевнено можемо сказати – ми йдемо в ногу з часом і подаємо приклад іншим», – тепер стверджує Павло Олександрович.
Службовий автомобіль такого класу – це презентабельно, сучасно, економно, — стверджують у зерновій компанії. Як і кожного водія, котрий має за необхідність пересуватись сільською місцевістю, журналістів нашого видання цікавить: «Чи здатний електроавтомобіль без проблем проїжджати проблемні відрізки дороги?»

«Це для кожного легкового автомобіля завдання не з простих. Проте електроавтомобіль з цим справляється не гірше службових автомобілів, яким ми користувались раніше. Та головний плюс для нас, як для підприємства, що займається органікою – це екологічність даного транспорту», – запевняє Павло Богоголій.

Дійсно, фермери, чий бізнес пов’язаний з природою розуміють, що охорона навколишнього середовища має бути в пріоритеті будь-якої діяльності. Поки закупка електроавтомобілів на господарські і комунальні підприємства в Україні тільки починає ставати популярним вибором. Електрокари обладнані jps-трекерами, що допомагає визначати їх місцезнаходження. Отже, купівля електроавтомобілів має три важливі переваги – заощадження коштів, економія часу і прибирає необхідність контролю. Отримати такий вид транспорту сільгоспвиробникам надає можливість компанія «Електро Альянс УА», яка розширяє мережу по всій Україні і налагоджує співпрацю з багатьма сільгоспкомпаніями країни, про це повідомив засновник компанії Сергій Охонько.

«Компанія допомагає придбати авто в кредит або лізинг на досить вигідних умовах. Адже сплативши 30% від вартості фізична чи юридична особа далі гасить за рахунок економії на пальному. Тобто покупець отримує авто практично за 30% її вартості», – розповідає засновник.

Більш детальну консультацію кожен бажаючий може за телефоном кол центру +38097 88888 56.
Тож ми бачимо, що така потужна галузь, як аграрна, робить суттєві кроки у збереженні довкілля і йде в ногу з часом!

Марина Волинець

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь