На Чернігівщині хочуть усипити вівчарку через ігри на пляжі (Відео)

 

 

 

 

Це чотиримісячна вівчарка Нора. А отакою вона була місяць тому, коли начебто напала на відпочивальницю міського пляжу. Власниця собаки розповідає, що хотіла привчити цуценя до води. Тому обрали шосту годину вечора, аби на пляжі було малолюдно.

«За територією пляжу були дітки, ми туди з собакою не пішли. Ми пішли туди, де взагалі нікого не було. І тут дівчина пішла на нас, у бік собаки. І собака вирішив, що вона йде до неї гулятися, і наскочив на неї, трохи подряпав ніжки. Я не знаю, чому вона пішла на мене. Я її спитала: «Ви ж бачили, що тут собака. Нащо ви йшли до нас?» Вона відповіла, що саме тут хотіла зробити заплив. Я попросила вибачення, сказала, що собаці три місяці, він думає, що з ним усі граються», – власниця собаки Ольга Карпова.

«Дружина пішла гуляти з собакою на Десну, на «Золотий берег». Я телефоную, бо повинні вже були прийти. А вона каже: у нас тут пригода… Ми подряпали дівчину. Ну, там не було жодних свідків, як дружина пояснила. Просто дві жінки проходили та спитали, що сталося. І тим ще сказали: це ж цуценя, воно ж вас не покусало, просто подряпини були на нозі», – чоловік Олександр Соколенко.

Хазяйка Нори Світлана Карпова розповіла, що того дня дівчина, яку подряпав собака, викликала навіть «швидку». «Вона викликала «швидку», «швидка» пояснила, що ми на такі виклики не їздимо й таких викликів не фіксуємо. Сказали: там є медпункт, можете підійти, обробити подряпини. І вони не пішли нікуди», – власниця собаки Світлана Карпова.

Викликали й поліцію, яка склала протокол. Далі справа про напад тварини перейшла до суду. Наразі вже пройшло слухання у справі Нори. Деснянський районний суд постановив, що собака винен і виніс вирок – оштрафувати хазяїв і конфіскувати вівчарку. Нині власники звернулися до адвоката, яка роз’яснила, чим загрожує таке рішення. «Через те, що в нашому місті немає пункту утримання, немає можливості перетримати тварину, то цю тварину просто доведеться приспати. А яким чином умертвлять – навіть не обговорюємо», – адвокат Світлани Карпової Катерина Кулініч.

Сама ж заявниця, яка, до речі, тримає вдома собак, спілкуватися з журналістами та пояснювати свою позицію відмовилася. «Загалом я вважаю, що не треба. – По телефону, може, розкажете свою позицію? – Ні, вибачте, я зараз зайнята. – Ну добре, це ваше право», – заявниця Ольга Лось. Адвокат пояснює, що насправді сліди нападу тварини не зафіксовані медичною довідкою. «І навіть у самій заяві-поясненні написано, що жодних вимог особа не висуватиме щодо цих обставин, і медичної допомоги не потребує.

Зважаючи на матеріали адміністративного провадження, що знаходиться в суді, немає ні пояснень, ні із травматології, немає нічого. Немає фактично оцих подряпин. У матеріалах є лише заява, є рапорти поліцейських і зізнання під протоколом», – адвокат Світлани Карпової Катерина Кулініч. Катерина Кулініч каже, що справа судом, скоріше за все, навіть не розглядалася. «Людина просто зізналася, що так, цуценя стрибнуло.

Але чи є там шкода здоров’ю, чи є матеріальна шкода. Людина просто з доброї волі сама зізналася, от і все. А от наслідки того, що тримісячне цуценя можуть приспати, ніхто нікому нічого не пояснював. А по суті розглянутої в суді справи, немає навіть аудіозапису.Тобто ніхто нічого не розглядав. От і все», – адвокат Світлани Карпової Катерина Кулініч. Господарі тварини кажуть, що Ольга Лось не йде на жодні перемовини.

Вони зазначають, що вона хоче добитися моральної компенсації для себе, таким чином наражаючи пса на небезпеку. Тому, аби захистити свого улюбленця, господарі Нори подаватимуть апеляцію на попереднє рішення суду. Тим більше, в заяві зазначено, що собака агресії не виявляла.

За словами адвоката Катерини Кулініч, від початку року в Україні розглянуто близько тисячі таких справ. 99% із них закрили.

Журналіст Ольга Лазун Оператор Дмитро Дриганов

Джерело: https://cheline.com.ua

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь