Як у Ніжині відзначили Всеукраїнський день бібліотек

 

 

 

 

30 вересня відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Цього ж дня Ніжинський коледж культури і мистецтв імені Марії Заньковецької святкував 85-річчя спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», де готують майбутніх бібліотекарів, архівістів та інформаційних спеціалістів.

Для викладачів спеціальності та працівників бібліотеки, які все життя зберігають скарбницю людських знань, студенти І-ІІІ курсів підготували святковий концерт з піснями, жартами та іграми.

З профорієнтаційною метою до коледжу були запрошені учні Ніжинських ЗОШ № 4, ЗОШ № 11 та гімназії № 2.

На дебют завітав директор коледжу заслужений артист України, кандидат мистецтвознавства Володимир Дорохін; позитивні емоції подарували бібліотекарям та гостям лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів Ніна Крутько зі своїми студентами Мариною Денисенко та Анастасією Ващенко. Гості разом з акторами-студентами здійснили подорож в історію становлення книговидавництва та бібліотечної справи, прослухали частівки та стали учасниками бібліотренінгу, який підготувала завідувач бібліотеки Марина Прядко. Цього дня із задоволенням приймали привітання від професійного сміхотворця України, поета-гумориста – Олега Драчука, з професійним святом вітали колеги та друзі.

Королевою свята, звичайно, була книга, яка вселяє в нас любов до рідної країни, її культури, мови, розкриває красу поетичного слова, вчить бути чесними, а хранителями цієї книги є бібліотеки з прекрасними книжними жінками – бібліотекарями.

 

Завідувач бібліотеки КВНЗ ім. М. Заньковецької,

Марина Прядко

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь