Маленькі ніжинці знайомились із “Жовтобоким Паном Гарбузом”

 

 

 

 

ДНЗ №13

У садочку на городі проживали в мирі й згоді…

Гарбузи відмінні, дуже вітамінні!
Інтернета там не мали,
Дуже скромно проживали.
Їх з любов’ю –  діти доглядали,
Ще й в майстерню запросили –

А ті – завітали!

 

Н.М.Примушко

 

Полюбляють і шанують гарбуза в Україні здавна. То чи ж повірить хто, що цей звичайний овоч ще й іноземець, бо насіння гарбуза було знайдено  при розкопках…  Звідти гарбуз потрапив до Єгипту та Китаю, а потім – на Україну. Всі ці цікавинки повідали  творчі  вихователі дошкільнятам ДНЗ №13 «Берізка» під час Тематичного Дня  «Диво Гарбузове», що проходив у рамках еколого–пізнавального проекту «На гостині її величність Чарівниця  Осінь». В рамках цього Тематичного Гарбузового Дня ще й відбувся майстер-клас невтомних наших педагогів і батьків.

Жовтобокий Пан Гарбуз,  чудовий   господар городу. Скільки їх зросло цього літа у садочку,  а ще й у дбайливих наших родинах батьків і діток…  Настав час віддать Пану Гарбузу належну почесть. Ось він у неймовірно цікавих  осінніх ікебано, у вишуканих композиціях, що створені дбайливими майстерними руками наших маленьких вихованців,  вихователів,   дорогих батьків. Приваблюють погляд пошиті, вишиті, вив’язані гарбузики, а з ними і інші дари чарівної Осені – виноград і яблука, часник і перець, капуста і горох, буряки і гриби, кукурудза і морквиця і так до безкінечності…

Цю прекрасну феєрію Пана Гарбуза, як головного і улюбленого господаря, створили під час майстер-класу «На кращу городину та  Гарбузове господарство». І співали наші діти , і загадки відгадували, і хороводи водили, і вірші читали, ліпили й малювали, ще й кашею запашною  Гарбузовою   смакували та дякували майстерності та оригінальності дорослих, що вложили краплинки душі і щирої любові  до проведення цього незабутнього Тематичного дня.

Ось воно  – безцінне джерело знань  і моралі, праці і краси, піклування про природу, як найбільшу цінність наших пращурів і все це для маленьких українців.

Завідувач ДНЗ №13 Н.М.Примушко


ДНЗ №13
 

ДНЗ №13

ДНЗ №13

ДНЗ №13

ДНЗ №13

ДНЗ №13

ДНЗ №13

ДНЗ №13

ДНЗ №13

ДНЗ №13

ДНЗ №13

ДНЗ №13

ДНЗ №13

ДНЗ №13

ДНЗ №13

ДНЗ №13

ДНЗ №13

Теги: ДНЗ №13 “Берізка”Пан Гарбуз

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь