Чи включать опалення в будинках Ніжина вчасно?

 

 

 

 

Директор ТОВ «НіжинТеплоМережі» Любов Ісаєнко на щотижневій оперативній нараді при міському голові, що відбулась 7 жовтня, повідомила – підприємство готове до початку опалювального сезону і фінансово і технічно. Також «НіжинТеплоМережі» виконало вимогу «НакНафтогазУкраїни» про відсоток проплати, отримавши номінацію на купівлю газу. Перші ввімкнуть котельні, що постачають тепло до лікарняного комплексу, пологового будинку та будинку-інтернату.

Повідомляє сайт НЕЖАТИН

Що ж до постачання тепла в оселі ніжинців, то котельні будуть включені за умовами, якщо середньодобова температура за три дні підряд складатиме +8°.

Проте, начальник підприємства, що постачає тепло, доповіла про критичну ситуацію з проплатою за теплопостачання населення. Найбільшими будинками-боржниками по місту є:
Космонавтів, 55 – 170 690 грн;
Шевченка, 83 к. 3 – 165 000 грн;
Прилуцька, 136 – 113 000 грн;
Незалежності, 9 – 141 000 грн;
Незалежності, 36 – 128 000 грн;
Незалежності, 34 – 171 000 грн;
Шевченко, 114 – 259 000 грн;
Синяківська,75 А – 241 000 грн;
Шевченка, 89 – 136 000 грн.

Загальний борг населення на сьогодні складає – 13 800 000 грн.

«При таких боргах можна давати послугу? – поставила питання директор «НіжинТеплоМережі» Любов Ісаєнко, — Ми ж не маємо права не включить подачу опалення для населення. Підприємство ж у свою чергу приклало максимум зусиль, щоб отримати номінацію і вчасно розпочати опалювальний сезон. Ведеться також і претензійна робота, але з великими потугами населення хоче сплачувати борги».

У свою чергу секретар міської ради Валерій Салогуб зазначив: «Пам’ятаєте, коли затверджували тариф, члени виконкому застерігали, що для людей — це суттєвий фінансовий тягар, а отже платитимуть стільки, скільки можуть, скільки дозволяє сімейний бюджет. Згоден, що є звичайно і недобросовісні платники, але ж переважна більшість людей не може сплачувати суму тарифу».

На що директор підприємства мала своє пояснення: “Якщо раніше ми подавали об’єм газу і нам виставляли ціну, то тепер ціна на газ кожного місяця буде різна. Якщо вона зменшиться, то меншим буде і тариф».

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь