Як зігрітися цієї осені: корисні поради

 

 

 

 

Ми тут посиділи, подумали і вирішили, що час вже перейти до справді важливої теми. Особливо враховуючи її актуальність


Як відомо, віднедавна в Україні не існує весни й осені. Ну, в сенсі, на папері вони є, але по суті щось схоже на них триває буквально десяток-інший днів.

А так… Погоду загалом, мабуть, можна розділити на дві категорії: “А-а-а, сонце вирішило нас підсмажити!” й “А-а-а, ми всі замерзнемо, я бачив, як повз пробігала білка з “Льодовикового періоду!!!”

Перший етап ми благополучно і нібито без сильних втрат пройшли. Далі були перехідні дні, які колись називалися осінню, зараз же, судячи за прогнозами синоптиків, наближається другий етап.

Тому час вже, друзі! Час. Час лізти до шафи, особливо тим, хто шафу ще поки оминав, діставати більш теплі куртки, витягати з цих курток гроші, які ви випадково забули звідти дістати минулої осені-зими, і вони там благополучно пролежали рік, і готуватися до холодів.

Далі у нас за сценарієм повний драматизму саундтрек для цього тексту. Тому послухайте 5 хвилин, налаштуйтеся, і перейдемо до порад.

Пройняло? Ну от спробуйте тільки сказати, що ні, ви ж бачите, як вони старалися? Ось фіксуйте цей осінньо-зимовий настрій, згадуйте крилатий вислів “Зима близько”, і поїхали.

Перша порада

Одягніть вже, нарешті, теплі речі

З відкритих джерел

Змиріться! Змиріться з тим, що літа вже немає і не буде, принаймні до квітня-травня. Далі тільки дощі, холод, сніг, багато снігу, дощі, транспортні колапси, лопати, сніг, дощі. І планувати своє життя на найближчі місяці бажано з урахуванням цих факторів.

А це значить, що час легких речей минув. Ховайте футболки, теніски, легкі куртки, шорти (так, і такі люди ще в жовтні зустрічаються, у нас деякі співробітники таких бачили), глибоко вдихніть, і як ми вже сказали вище, відкривайте шафу.

Там вас чекає теплий одяг, який і доведеться носити. Коли-небудь треба починати, і краще це робити не в грудні. Щонайменше щоб не захворіти завчасно (бажано взагалі не хворіти).

Тому знаходимо все тепле, витягуємо його і починаємо активно користуватися. Шорти ж ховайте або спаліть, щоб спокуси не виникало знову їх одягнути 🙂

І так, потрібен саме натуральний одяг, жодної синтетики.

Друга порада

Особливості харчування в осінньо-зимовий період

З відкритих джерел

ВИСТАЧИТЬ ДІЄТ.

Серйозно. Ми не заздримо вашій витримці, чесне слово. Просто тут доведеться вибирати одне з двох: або дієта і дико мерзнути або НЕ дієта і шанси не змерзнути дорогою на роботу (в школу, університет, на домашню кухню…).

Ми б хотіли в цьому місці написати вам найкращу в цій ситуації пораду – наїстися і залягти в сплячку до березня, як ведмідь, але, на жаль, усвідомлюємо, що реальність такого не дозволить (і в перші хвилини сплячки на телефон вам відразу прийдуть три смски, а на пошту – черговий варіант правок до проекту).

Так ось. Фаст-фуд, звичайно, досі не бажаний, проте переходити на м’ясо дуже бажано. Наприклад, куряче (і яловичину спробуйте, там багато заліза).

Гранати. Яблука. Буряк. Це все – ваші друзі на холодний період. “Залізні друзі”.

Пити можна все гаряче, але краще чай (особливо імбирний). Щодо алкоголю…

Тут ось яка справа, друзі. Якщо дуже хочеться, ми вам звичайно не зможемо заборонити, ви вже дорослі, та й ми не Уляна Супрун (оцініть жарт, два дні вигадували), але от просто не радимо. Особливо на холоді.

Так, після коньяку або глінтвейну є відчуття тепла, але воно оманливе. Алкоголь розширює судини, які дуже швидко настільки необхідне тепло віддають. Але заповнити його на холоді нізвідки.

Тому будьте обережні з цією справою.

Третя порада

Та спорт, звичайно ж

Не лінуйтеся. Дістаньте з далекої шухляди ваш річний абонемент на спортзал, куплений рік тому і вже прострочений, знайдіть на ньому номер телефону залу, телефонуйте та записуйтесь. Спорт допомагає, спорт корисний, регулярне заняття спортом допоможе зігрітися.

Є ще варіант ранкових пробіжок, але тут не наполягатимемо. Просто тому, що прекрасно знаємо, наскільки легендарний характер потрібно мати, щоб змушувати себе так рано виходити на вулицю і бігти (при цьому не можна бігти ж в капцях і халаті до найближчого магазинчика за 100 метрів і назад, правила не дозволяють).

Можна спробувати йогу. Але це якщо у вас є витримка, для занять йогою потрібно терпіння.

АЛЕ. Але. Якщо ви не готові до таких різких змін, що включають різкий перехід від “о, диванчик” до активних рухів, спробуйте хоча б зарядку для початку. Хоч трохи. Хоч 10 хвилин. Відразу ситуація покращиться, ось побачите.

Четверта порада

Теплі краї

Фото з відкритих джерел

Якщо у вас випадково запланована відпустка на холодну пору року (влітку не пустили, бо нема чого у відпустку влітку ходити, йдіть у листопаді), то сміливо відлітайте в теплі краї. Хоча б на тиждень-другий.

Можна, звичайно, сказати на роботі: “Мені набрид холод, я звалюю” і полетіти на місяць-другий, але ми не радимо. Це оманливе відчуття “багато грошей” з часом закінчиться, а повернутися і сказати: “Я пожартував” вже навряд чи вийде.

Хоча б якийсь час перезимувати в теплих краях – піде на користь. І загальному стану, і настрою.

Тому вирішуйте. Якщо щось, з вас магнітик 🙂

П’ята порада

Не нервувати

Фото з відкритих джерел

У нашому житті багато подразників – від вуличних ситуацій з водіями або пішоходами до сусіда з перфоратором. Постарайтеся не нервувати.

Це складно, так. Іноді дуже складно (особливо коли олівець “від сусіда з перфоратором”, який вам втелющила жінка на ринку із запевненнями, що він допоможе, не допомагає), але все ж спробуйте.

У розслабленому стані ваші м’язи можуть пропустити більше тепла. Та й не варто сильно нервувати, життя все-таки одне, а вам ще відпустку брати і летіти в теплі краї.

Шоста порада

Потрібен хтось для зігрівання

Фото з відкритих джерел

Кращі варіанти – кохана людина або кіт. Можна обидва відразу. Вчені (начебто британські, але ми точно не пам’ятаємо) довели, що це дуже корисні в побуті… мало не написали предмети 🙂

Якщо серйозно – це, мабуть, кращий спосіб пережити холоди. Коли можна лежати в обіймах коханої людини або вкритися котом. Або все відразу, і включити, наприклад, улюблений серіал на комп’ютері.

Так-от

Природно, це не всі поради. І кожен може додати щось своє, оскільки боротьба з холодом багатогранна. Але прислухайтеся до них, вони точно принесуть користь.

А головне, повірте. Холоди, які практично вже на порозі, коли-небудь точно минуть, і ми знову поринемо у приємну літню атмосферу з +40 у тіні і бажанням якомога швидше пробігти це пекло до найближчого кондиціонера. Або поїхати кудись в Антарктиду місяців на три. До пінгвінів.

https://ua.112.ua

 

Читайте також: Зима близько: п’ять способів зігрітися –

https://ukr.segodnya.ua/lifestyle/food_wellness/zima-blizko-pyat-sposobov-sogretsya-1061965.html

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь