Депутати борються за недопущення приватизації Московським патріархатом пам’ятки архітектури

 

 

 

 

Тиждень тому Чернігівська обласна рада прийняла рішення про передачу торгових рядів по вулиці Гоголівська у приватизацію благовіщенському монастирю, що підпорядковується Московському патріархату.

Громада Ніжина прагнула пояснень, тож дане питання обговорили на засіданні позачергової сесії Ніжинської міськради 9 жовтня.
Міський голова анатолій Лінник зазначив: «Впевнений, що ті депутати, які представляють в раді Ніжин, були введені в оману. До того ж, раніше ми складали звернення на обласну раду щодо передачі цих рядів на баланс міста Ніжина, але чомусь цієї інформації не було оголошено депутатам обласної ради».
Присутній на засіданні депутат облради Валерій Гавриленко вибачився від імені всіх своїх колег та пояснив: «Склалась негатива ситуація. Нас ввели в оману тим, що по-перше рішення було внесено в порядок денний кулуарно. Не було до нього і пояснюючої записки. Також було вказано, що передача саме – українській православній церкві. Не змогли розібратись, що Московського патріархату. Одразу, після того, як зрозуміли, поставили до відома голову облради Ігоря Вдовенка. Він зі свого боку сказав, що готовий призупинити процес. Подана заява до суду стосовно рішення, щоб не було подальших реєстраційних дій. Ініціатором даного проекту рішення є депутат з Прилук Сергій Пащенко».

Ситуацію журналістам також прокоментував депутат обласної ради Сергій Охонько:
«Цей документ був дійсно поданий як – передача ніжинській громаді пам’ятки архітектури. Депутати попередньо не мали змоги з ним ознайомитись і розібратись в цьому питанні. На мою думку потрібно повернутись до розгляду даного проекту рішення і визначитись все ж таки на користь громади Ніжина і історичної спадщини, якою розпоряджатись мають саме жителі міста. Повністю розділяю думку депутатів Ніжинської міськради».

Профільним комісіями готується лист-звернення до Чернігівської облради, щодо внесення змін у рішення про передачу даного майна та терміново доправити до облради. Адже, як наголосив депутат міської ради Юрій Хоменко «внести зміни у рішення – набагато швидше, ніж судові тяганини».

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь