«Зачароване коло»: колишню лазню знову виставлять на аукціон

Цього літа депутати ніжинської міської ради прийняли рішення щодо продажу будівлі старої лазні через національну електронну біржу. Стартова ціна – 2 271 288 грн. Аукціон мав відбутися 14 серпня, але охочих придбати не знайшлося, тож був організований повторний аукціон згідно з процедурою Прозоро. Вартість було зменшено на 50%, і стартова ціна вже складала 1 135 644 гривень.

Повідомляє сайт НЕЖАТИН

Після розкриття пропозицій, з’ясувалось що на участь в аукціоні зареєструвались тільки два претенденти Юлія Жидок та Сергій Охонько. Кожен з учасників, згідно з умовами Прозоро мав право на три кроки, аби зробити свою ставку на збільшення ціни. У зв’язку з тим, що Юлія Жидок від самого початку вказала більшу ставку 1 500 005 грн, вона і робила останній крок. Збільшивши пропозицію на 5 грн, стала переможцем. У підсумку ставка Сергія Охонька складала 2 000 000 грн, ставка Юлії Жидок 2 000 005 грн.

Читати по темі: Нарешті аукціон відбувся! У колишньої лазні новий власник

Та як стало відомо на позачерговій сесії Ніжинської міськради у результаті конкурсної процедури переможець Юлія Жидок, коли термін підписання нотаріального договору було вичерпано – відмовилась це зробити.

Депутати, розуміючи ситуацію, зійшлись на думці, що за безцінь її продавати, виставляючи вчетверте на аукціон, не будуть.

Натомість планується до даного об’єкту додати земельну ділянку і виставляти на продаж разом з нею. Таким чином ціна зросте і бажаючих придбати стане більше.

Тож 9 жовтня сесію міськради було прийняте рішення про припинення приватизації нежитлової будівлі «лазня», що розташована за адресою: м.Ніжин, вул.Козача,3. І процедура підготовки до продажу цієї «культової» споруди для міста стартує по-новому…

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь