На один дитячий садочок у Ніжині стало більше. Фото

 

 

 

 

Урочисте відкриття нового дитячого садочка на базі гімназії №14 в мікрорайоні Мигалівка.

Дошкільна освіта є першою сходинкою до здобуття якісних знань, фундаментом, на якому будується вся система освіти.

Максимально охопити дітей дошкільною освітою, забезпечити її якість і доступність незалежно від місця проживання, матеріального забезпечення, соціального походження – таке завдання стоїть перед очільниками місцевої влади.

За кошти фонду регіонального розвитку та кошти міського бюджету під дошкільний навчальний заклад реконструювали частину будівлі школи № 14. За короткий термін провели ремонтні роботи в приміщеннях, де розміщені групи, вбиральні, коридори та харчоблок. Провели опалення, зробили вентиляцію, замінили двері та пофарбували стелі, відремонтували підлогу. В дитячі кімнати завезли та встановили нові сучасні меблі, іграшки. У харчоблоці встановили витяжки, провели водовідведення та закупили нове обладнання. Також змонтували окремий вхід для малечі. Біля входу в заклад облаштували місце для паркування дитячих візочків. У садочку буде окремий спортивний зал та актовий зал, також передбачено кімната для техперсоналу та для педагогічних працівників. На роботу запросили нових вихователів, спеціалістів та технічний персонал, адже відкриття дошкільного закладу – це також нові робочі місця для жителів міста.

Відтепер приміщення дитячого садочка має привабливий вигляд, на території закладу є ігровий майданчик для прогулянок. Наразі новий дошкільний заклад розрахований на дві групи дітей ясельного віку та групу дошкільного віку.

16 жовтня 2019 року ніжинці чекали з особливим нетерпінням. Цей день запам’ятається мешканцям міста не просто як сонячний осінній день, але і як день урочистого відкриття дитячого садка на базі гімназії № 14, що розміщений за адресою: м.Ніжин, вул.Шекерогринівська, 52а. Це довгоочікувана подія стала справжнім святом для дітвори та їх батьків.

Різнокольорові повітряні кулі, весела музика, схвильовані батьки, почесні гості і подарунки – все говорило про те, наскільки значимо відкриття дитячого садка для жителів Ніжина, а особливо для тих, хто мешкає в мікрорайоні Мигалівка.

Розділити радість з мешканцями громади та привітати їх з чудовою подією завітали: міський голова Анатолій Лінник, начальник Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації Микола Конопацький, депутати Чернігівської обласної ради Наталія Копиця та Людмила Бойко, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко, начальник управління освіти Ніжинської міської ради Станіслав Кропив’янський, депутат Ніжинської міської ради Наталія Радченко, начальник управління житлово-комунального господарства Анатолій Кушніренко, начальник Ніжинського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Віктор Рафальський, генеральний директор ТОВ «Малакт-Т» Геннадій Махнєй. Гості свята побажали тепла і затишку в дитячому садочку, успіхів і перших перемог у здобутті освіти малечі, адже діти – це наше майбутнє.

Вихователі та їх дітки порадували глядачів своїми яскравими виступами. Всіх, хто приймав участь у створенні дитячого садочка відзначили Подяками та Грамотами.

Після урочистостей присутні на святі з радістю і хвилюванням переступили поріг нового закладу та побували в гостинних стінах дитсадка, де кожен міг помилуватися затишними дитячими кімнатами.

Батьки задоволені, а в дитячих очах не згасає іскринка щастя, адже вони отримали свій садочок, де будуть навчатись, виховуватись, спілкуватись з однолітками і успішно готуватись до навчання у школі.

Начальник сектора інформаційно-аналітичної роботи
відділу інформаційно-аналітичної роботи 
та комунікацій з громадськістю Катерина Симоненко

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь