В Україні малозабезпечених будуть відправляти працювати

 

 

 

 

Уряд має намір боротися з малозабезпеченими верствами населення. Для реалізації цих цілей, соціальні виплати держава скасує, а людей відправлять на роботу.

Як повідомляє vesti-ua.net, новий уряд України поставив собі основну мету забезпечити кожного громадянина України на рівні реального прожиткового мінімуму. Але на подив багатьох, програма поліпшення рівня життя українців не передбачає підвищення розміру виплат.

Кабінет Міністрів України пропонує вийти зі складної ситуації з малозабезпеченими верствами населення таким чином:

Інвалідам дати ваучери на освіту і роботу.
Пенсіонерам – прожитковий мінімум, але гідний догляд.
Малозабезпеченим збільшать виплати, але скоротять тривалість «складних життєвих обставин»

Уряд має намір дати інвалідам всі необхідні умови і можливості, якщо у них є бажання вчитися і працювати. Кабмін ставить собі за мету, щоб через 5 років 40% людей з інвалідністю були працевлаштовані. В рамках програми для людей з обмеженими фізичними можливостями, планується створити онлайн-платформу, яка допоможе бажаючим працювати, контактувати з роботодавцями. Крім того, повинні бути введені ваучери на освіту для людей з інвалідністю. Також держава зробить вигідні умови інвалідам для відкриття власного бізнесу.

У зв’язку з тим, що все більше людей, продовжує працювати після виходу на пенсію, збільшувати особливо виплати ПФ України не має наміру. Єдине, що відомо точно, так це те, що пенсія не буде нижчою за прожитковий мінімум. Якщо людина не хоче бути обмеженим в засобах на пенсії, про це він повинен подбати сам. «Накопичення має бути відповідальністю насамперед самої людини», – зазначено в проекті Кабміну.

За словами, прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, уряд буде працювати над тим, щоб надати особам похилого віку кваліфікований догляд.

Новий уряд, метод соціальних виплат малозабезпеченим сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах, вважає неефективним. Тому головним завданням, держава ставить собі за мету працевлаштувати працездатних членів сім’ї. Для того, щоб сім’я вийшла зі складного матеріального становища, планується створити служби соціальної допомоги.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь