НБУ вводить в обіг банкноту на 1000 грн

 

 

 

 

НБУ цього тижня випустить банкноту в тисячу гривень

Фото: банкнота 1000 грн (facebook.com/NationalBankOfUkraine)

Центробанк надрукує 5 млн штук нових банкнот

Національний банк України 25 жовтня 2019 року вводить в обіг банкноту найвищого номіналу – 1000 гривень. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу НБУ.

За дизайном ця банкнота успадковує банкноті нового модернізованого покоління гривні – оновлених 20, 100 та 500 гривень.

За розміром і кольором банкнота номіналом 1000 гривень помітно відрізняється від банкнот інших номіналів, що допоможе населенню легко визначати номінал. Розмір нової банкноти складає 75х160 мм. Основний колір – блакитний.

На лицьовій стороні нової банкноти зображено портрет Володимира Вернадського, який обраний за видатний внесок в історію України як філософа, природознавця, засновника цілої низки нових галузей науки – геохімії, біохімії, радіогеології. Він також є одним із засновників і першим президентом Української академії наук, створеної в 1918 році. На зворотному боці надруковано зображення будинку президії Національної академії наук України.

НБУ цього тижня випустить банкноту в тисячу гривень

Фото: банкнота 1000 грн (facebook.com/NationalBankOfUkraine)

https://www.rbc.ua

До теми: Чи варто хвилюватися. Чому НБУ вводить в обіг банкноту на 1000 грн  – https://nv.ua/ukr/biz/finance/navishcho-nbu-vvodit-1000-grn-kupyuru-dumki-bankiriv-chi-treba-hvilyuvatisya-50028917.html

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь