Сім’ї з 14-ти районів Чернігівщини з’їхались на родинні читання до Ніжина. ФОТО

 

 

 

 

Читає батько, читає мати, читає дитина, зібралась й дружно читає вся велика родина…
А якщо зібралась така родина не одна, не дві, і навіть не три, а близько двадцяти – то це вже справжній фестиваль родинного читання «Словограй».
Унікальний фестиваль відбувся 23 жовтня в Ніжині, у центральній міській бібліотеці. У родинних читаннях взяли участь сім’ї із 14-ти районів Чернігівщини.

Повідомляє сайт НЕЖАТИН

Даний фестиваль проводиться вдруге. Його мета — відродження традицій родинних читань на Чернігівщині, пропаганда культурно-моральних цінностей через слово, культ книги залучення батьків та дітей до сторітайму. Найкращим способом привчити дітей читати – це влаштовувати сімейні сторітайми. Ритуал story times — спільне заняття дітей та батьків, яке формує повагу до слова і книги.

Організатор фестивалю Тетяна Винник, вітаючи учасників фестивалю, зазначила, що це свято об’єднання слова, творчості й любові до книги.
«Приємно, що серед гостей є тата, і бабусі й матусі, адже родина, яка читає, вона є духовно багатою. Традиційно є й те, що фестиваль проходить в бібліотеці, адже це храм, куди ми приходимо за знаннями, за книгою та душевним спілкуванням. У сучасному світі, де першість і головну увагу займає інтернет, КНИГА все одно займає почесне місце і сьогоднішнє свято є тому підтвердженням», – зазначила Тетяна Винник.
Почесною гостею фестивалю стала письменниця Валентина Захабура, яка також є виконавицею пісень, бібліотекаркою з дитячої бібліотеки, мрійницею та мандрівницею.
Пише оповідання та повісті для дітей різного віку, бо вірить, що в кожній дорослій людині також живе дитина. Валентина Захарбуха провела дуже цікаву розмову з присутніми, познайомивши зі своїми книгами, які в більшості написані по мотивах реальних дитячих історій.

Мистецький фестиваль родинних читань “Словограй” створив унікальну територію для спілкування родин зі своїми дітьми та з іншими родинами, для обміну творчістю, апробації творчого потенціалу у різних форматах:
1. Ознайомлення із творчістю письменників України.
2. Зустрічі із сучасними дитячими письменниками.
3. Проведення літературного конкурсу «Добра казка».
3. Лекції «Сторітайм — важливий ритуал родинного читання» і «Чому дітям варто читати книжки?».
4. Майстер-класи: Виготовлення закладки для книжки з пресованої флористики (ошибана) та Журавлик: символ миру та родини (оригамі).
Проект здійснюється за підтримки Чернігівської обласної адміністрації, Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ГО “Апельсин” у партнерстві з ГО «Центр новітніх ініціатив та комунікації».

Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь