Довга історія з обранням бренду Ніжина добігає кінця: що відомо?

 

 

 

 

Історія з обранням бренду міста тягнеться з 2016 року, коли було оголошено відкритий творчий конкурс «Бренд міста Ніжин». Всього на розгляд оргкомітету було подано 18 заявок.

Тобі було обрано три претенденти на Бренд міста.

Повідомляє сайт НЕЖАТИН

Тоді в управлінні культури й туризму Ніжинської міської ради при оголошенні конкурсу зазначали, що конкурсні роботи мають бути актуальними, здатними зацікавити широку аудиторію, привернути увагу до рідного міста, як унікального історико-культурного осередку України. На меті формування позитивного сприйняття Ніжина, популяризації міста, поширення в Україні та за кордоном позитивних знань про м. Ніжин, його історико-культурну спадщину та економічно-інвестиційний потенціал.

Три роботи не задовольнили депутатів міськради, Пропозицією комісії було оголосити конкурс на бренд міста повторно, однак уже з залученням спеціалізованих компаній. Нагадаємо, що переможець конкурсу мав би отримати 3 тисячі гривень, а фіналісти по 500 гривень. Проти нагородження уже визначених переможців комісія не заперечувала. Однак рекомендувати затвердження такого бренду не стала.

Наприкінці 2018 року почався процес по розробці бренду та брендбуку міста Ніжина. Було повторно оголошено конкурс на кращий бренд та брендбук. У квітні 2019 року, коли було готові перші пропозиції члени оргкомітету не змогли визначитись з достойними, а налічувалось 20 заявок. Зазначимо, що сума винагороди переможцю складала 30 000 грн. На другому засіданні знову не змогли визначитись з п’ятьма претендентами, роботи яких винесуть на громадське голосування. Тоді депутати вирішили збільшити суму винагороди до 50 000 грн і повторно направити пропозицію взяти участь рекламним агенціям.
24 жовтня, на засіданні оргкомітету відбувся перегляд пропозицій. Учасників – 18, проте робіт більше, адже дехто надсилав по 3-4 варіації бренду.

Переглянувши всі, заступник міського голови Ігор Алєксєєнко зауважив, що до голосування членами оргкомітету по прописаним критеріям у положені треба допустити всі пропозиції, адже всі достойні.

“Не залежно від результатів. люди працювали, виклали своє бачення і заслуговують на увагу. Проте, члени оргкомітету вже індивідуально визначаться з роботами. які вийдуть на громадське обговорення й останнє слово за ніжинцями”, – висловився Ігор Алєксєєнко.

Кожному з членів комісії буде на електронну пошту надісланий бланк голосування, де мають бути виставлені бали по критеріях. По загальному результату буде обрано 5 робіт, які вже своїм оцінюванням обиратиме громада.

Визначитись члени оргкомітету мають до 4 листопада.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь