Ніжинський пенсіонер створює «Роллс-ройс» з ознаками радянської “ракети”

 

 

 

 

Ніжинський пенсіонер створює машину, яка виглядатиме спереду як «Роллс-ройс», ззаду як радянська ракета та матиме відкидний дах, як кабріолет.  Назвав автівку «Валентина» на честь своєї дружини, каже винахідник Микола Тараканов. Гроші на машину мрії дала молодша донька. Коли конструктор завершить роботу та як наразі виглядає авто – далі у сюжеті UA: Чернігів.
69-ти річний Микола Тараканов шліфує машину своєї мрії. Задля цього прокидається щоранку о 4-ій годині. Почав її конструювати 2 роки тому.
«Жив на одну зарплату. Завжди хотілося мати шикарну гарну машину. На одну зарплату її не купиш. Тому я вирішив зробити щось незвичайне».
Раніше Микола Тараканов працював електриком, потім почав лагодити зламані машини. Цей гібрид – результат його думок та фантазій, каже винахідник. Гроші на їх реалізацію дала молодша донька.
«Молодша донька дала мені певну суму грошей і сказала: як хочеш, так і  розпоряджайся ними. Тримай – на дорогу іграшку. Вона називає саме іграшкою».
«За принципом «чим би дитя не тішилося, аби не плакало». На тобі гроші, займайся».

Назвав авто «Валентиною» –  на честь дружини.

 

«Я люблю свою дружину, і тому вирішив увічнити її ім’я. Так як і у «Мерседеса». Це ім’я доньки конструктора. Він назвав так фірму. У мене ж тільки машина, так нехай «Валентина» буде».
На питання, як до його захоплення ставиться дружина, Микола Тараканов відповідає так.
«Коли ми влітку живемо тут, по господарству справи владнали, то вона йде дивитись телевізор, їй подобається. А я йду сюди в гараж. Ми не утискаємо права один одного!»
«Ця машина – ефект того, що я не лежу на дивані, не п’ю спиртне та не палю.
Факт в тому, що це гроші. Так краще я їх сюди вкладу».
Задля створення машини мрії купив вживаний джип. За зразок взяв автомобіль «Ролс-Ройс».
«Пробило на «Ролс-Ройс». Я став до нього прив’язуватись. Це решітка з джипу та фари. Тут будуть додаткові дві хромовані деталі, щоб ніс здавався потужним. Тобто, щоб було схоже на «Ролс-Ройс». Це найдорожча машина наразі, найшикарніша. Її розмір сюди підходить. Ця база з джипу сюди підходить».
Ззаду машина буде схожа на ракету та матиме відкидний дах, як в кабріолеті, каже Микола Тараканов. Колеса встановив тракторні, двигун зняв з «Мерседеса» об’ємом в 2,5 літри. Корпус авто зробив власноруч з металу та пластику. Для свого авто все вигадує сам, навіть шпаклівку, говорить конструктор. Інколи використовує підручні матеріали.
«З виноградом та яблуками начебто не солідно. Я це все буду покривати матовим яскравим червоним лаком. Я у модниць заберу з нігтів. Будуть стопи та неонові оригінальні повороти блимати».
Попередній гібрид, теж «Валентина», був схожий спереду на англійський «Макларен». Він виграв 1-ше місце у 2017-му році на фестивалі «Old Car Land», що у Києві.
«Та машина мене розчарувала. Я людина творча, і постійно вдосконалююся і росту. Та машина років 10 у мене була в дії. Потім вона мені просто набридла. Продати  – я не продав. Вона нікому не потрібна. Я її порізав на металобрухт, деякі деталі взяв звідти і став робити нову, яка з’явилася у мене в голові».
Цю ж машину планує завершити навесні, бо у травні пообіцяв покатати на ній доньку, каже Микола Тараканов. Пофарбує її у срібний колір з блискітками, як і попередню. Чи продаватиме, поки не знає.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь