Водіїв чекає новий штраф: поліція вже чатує на порушників

 

 

 

 

Депутати Верховної ради придумали нові штрафи для водіїв.

Правда, це стосується не всіх любителів посидіти за кермом, а тільки тих, хто возить дітей. Про подробиці нововведення повідомив портал «РБК-Україна».

Верховна рада України прийняла в першому читанні законопроект під №115. Він називається «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей».

За цей документ у першому читанні проголосували 323 народних обранця при необхідних 226. Однак глава парламенту Дмитро Разумков запропонував прийняти проект в цілому. Профільний комітет з цим погодився, наголосивши на необхідності тільки техніко-юридичних правок.

Тепер, в Кодексі України про адміністративні правопорушення передбачається адміністративна відповідальність для водіїв за порушення правил перевезення дітей і за вчинення такого правопорушення повторно протягом року відповідно.

Чим же загрожує водіям порушення правил перевезення дітей? Як зазначено в документі, це адмінпорушення тягне за собою накладення штрафу на водія в розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить всього 510 гривень.

Якщо, вже одного разу притягувався до відповідальності водій, допустить подібне порушення повторно, то заплатить суму штрафу трохи більшу – у розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень.

Розглядати справи про адміністративні правопорушення з перевезення дітей, нардепи зобов’язали органи Національної поліції.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь