Колектив Ніжинського тубдиспансеру б’є на сполох: заклад закривають!

 

 

 

 

Останнім часом оптимізація досить швидко проходить Україною. Почалось все з закриття сільських ФАПів, потім в Ніжинському районі стало все менше шкіл. Мабуть, прийшла черга і самого міста. 30 жовтня журналістам сайту «Нежатин» стало відомо, що на один медичний заклад у Ніжині може стати менше.

Колектив тубдиспансеру б’є на сполох — заклад хочуть закрити.

«Наш заклад Ніжинський протитуберкульозний диспансер до жовтня 2018 року існував як окреме підприємство. З листопада 2018 року ми стали відділенням Чернігівського обласного протитуберкульозного диспансеру, який зараз змінив назву і став комунальним некомерційним підприємством «Чернігівський обласний медичний центр соціально значущих та небезпечних хвороб».
30 жовтня 2019 року ми отримали листа від генерального директора Дейкуна М.П. про ліквідацію нашого відділення.
В результаті цього рішення туберкульозні хворі будуть обслуговуватися в загальній медичній мережі — в одній черзі з дітьми (без вакцинацій), хворими людьми з ослабленим імунітетом та людьми похилого віку. Туберкульоз – інфекційна хвороба, яка передається повітряно-крапельним шляхом!
Проте наше відділення має усі можливості приймати туберкульозних хворих та створити умови для забезпечення вимог інфекційного контролю, а саме: окремі кабінети прийому бацилярних хворих та кабінет прийому дітей з високопрофесійними лікарями, лабораторію з сучасним обладнанням та кваліфікованими спеціалістами, власний рентген-кабінет та спеціалістів, які нерідко надають консультативну допомогу лікарням нашого місту, району та закладам прилеглих районів, свій маніпуляцій ний та процедурний кабінет, в якому проводиться контрольоване лікування хворих. Усі процедури та послуги для кожного пацієнта безкоштовні. Також наш заклад організовує санаторно-курортне оздоровлення дітей з соціальнонеадаптованих, багатодітних сімей.
Це бомба сповільненої дії! Через декілька років ми отримаємо різкий ріст захворюваності на туберкульоз, а теперішня ситуація в країні цьому сприяє.
Колектив Ніжинського відділення дуже чітко бачить майбутню проблему, яка складеться для населення міста та району з ліквідацією протитуберкульозної служби.
Ми розуміємо які скрутні часи переживає наша країна, але заощаджувати треба не на тому.

ЗАКЛИКАЄМО ЗРОБИТИ УСЕ МОЖЛИВЕ ДЛЯ ВРЯТУВАННЯ ЗДОРОВ’Я ГРОМАДИ!!!»

Як вважає власне сама ніжинська громада:

[poll id=”39″]

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь