Унікальна виставка граней талантів юних ніжинців. Побачити має кожен. ФОТО

 

 

 

 

Творчий потенціал ніжинської молоді росте і все більше захоплює. Підтвердженням цьому стала унікальна виставка робіт вихованців Мистецької школи при КВНЗ ім. М. Заньковецької, о мала назву – “Україна — це ти”.

6 листопада в художньому відділі Ніжинського краєзнавчого музею були представлені справжні витвори мистецтва, які створили Анастасія Балабайко, Крістіна Литвиненко, Христина Рубець, Максим Кривенко та Олександра Кузьменко. Талант цих дітей, як зернятко вирощувала викладач Катерина Борисова. Неймовірні плоди, прекрасні на вигляд, з сокотивими фарбами та глибоким змістом могли бачити відвідувачі виставки. Аби зрозуміти їх багатий внутрішній світ, можна подивитись на роботи сповнені життям і позитивом.

Коротенько про кожного з учасників виставки:

12-річна Анастасія Балабайко  навчається в гімназії №2 та відвідує мистецьку школу. Дівчина полюбляє пробувати різноманітні техніки й особливо — створювати витинанки. Завдяки своєму таланту стала лауреатом різноманітних творчих конкурсів у різних містах України та, навіть — за кордоном.

13-річна Христина Рубець навчається в ЗОШ №12. Змалечку проявляє любов до творчості, допомагаючи мамі щити, ліплячи з полімерної глини тварин та персонажів мультфільмів. Дівчинка проявляє себе у різноманітних техніках, створюючи як декоративні, так і живописні роботи. Особливою ж сторінкою для дівчини міста є історія рідного міста, яку вона зобразила у картинах розписаних на склі.

13-річний Максим Кривенко відвідує ЗОШ №15. Малювати любить з самого дитинства. Захоплюється живописом та декоративно-прикладним мистецтвом. У мистецькій школі навчився писати писанки. Максиму не бракує зосередженості й натхнення і він створив цілу серію писанок з тваринним та рослинним орнаментом. Треба зазначити, що жоден з орнаментів не повторюється і є унікальним

13-річна Олександра Кузьменко навчається в ЗОШ №9. Захоплюється створенням декоративних робіт у різних техніках: художнє валяння, бісероплетіння, вишивка, шиття іграшок і т.д. Є неодноразовою лауреаткою конкурсів у Чернігівській та Київській областях та навіть у сусідній країні — Білорусії.

12-річна Крістіна Литвиненко  навчається в ЗОШ №9. Дівчина полюбляє створювати живописні та декоративні роботи, особливо у техніці — батік.

У кожного з цих юних творців своя техніка і своє бачення мистецтва, але є школа, яка об’єднує їх всіх, і, звісно ж викладач — Катерина Борисова. Саме ця талановита жінка допомагає дітям проявляти свій талант і радувати ним навколишніх.

Журналістам сайту “Нежатин” Катерина Борисова розповіла що сама виставка об’єднує різноманітні техніки декоративно-прикладного мистецтва:витинанка, батік, писанкарство, розпис на склі й художнє валяння. “Ми показуємо різні грані талантів наших дітей. І тут кожна техніка підібрана до природних здібностей і схильностей дітей. Дуже рада, що діти підтримали ініціативу організувати цю виставку. У роботи вкладане багато натхнення, часу і любові до мистецтва. Готуватись до неї почали ще з літа”, – прокоментувала Катерина Борисова.

Журналісти нашого видання у повній мірі змогли насолодитись естетичною красою робіт. Зможе це зробити й кожен житель нашого міста, відвідавши виставку, що діятиме до 23 листопада у Художньому відділі за адресою Батюка, 6.

Марина Волинець

фото автора

А поки пропонуємо переглянути наш фоторепортаж:

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь