День Біблії у Ніжині. ФОТО

 

 

 

 

Книга, яка пережила тисячоліття,
Книга, яку прочитали мільйони,
Книга, яка врятувала безліч життів,
Це Біблія — вічне і незмінне
Боже Слово
8 листопада ніжинці долучилися до святкування Дня Біблії. Захід проходив в міському будинку культури. Його організувало Українське Біблійне Товариство та настоятель Свято Покровського храму Ніжина протоієрей Михаїл Якубів, долучилися й представники інших християнських конфесій міста.
У рамках свята всі охочі могли взяти участь в історичному заході – Всеукраїнському переписуванні Біблії.
Бажаючі власноруч переписували рядки з вічного Святого Письма в унікальну рукописну Біблію. Зазначимо, що переписування розпочалося 2 червня 2018 року в Київському палаці спорту під час Національного Дня молитви за Україну. Після Києва акція продовжилася в інших регіонах України. Загалом очікується, що до створення рукописної Біблії долучаться понад 30 тис. учасників з усіх куточків нашої країни.
Цей захід уже номіновано в Національний реєстр рекордів України.Журналістам нашого видання Володимир Броновицький, виконавчий директор Українського Біблійного товариства прокоментував, що дуже радий вже вдруге проводити цей захід в Ніжині.”Традиція святкувати цей день була започаткована з 2003 року. Долучаються до неї сотня міст і селищ України. й що значимо — різні конфесії. Приємно, що з кожним роком все більше людей об’єднуються у святкуванні, яке проходить в різних форматах: конкурси, богослужіння, наукові конференції, але в центрі уваги завжди залишається — Слово Боже. Що ж до рукописної Біблії, то це дуже важливий проєкт для віруючих. Всього в Біблії 31240 віршів, з яких вже близько 25 000 написано. Долучаються люди з різних куточків України й це є знаково”, – коментує Володимир Борисович.

Вже в ході святкової частини заходи протоієрей Михаїл Якубів звернувся до присутніх: “Святе писання — це є виклик для кожного з нас. Сьогодні ми не можемо говорити з Богом лицем до лиця. Але Господь пише нам, і говорить до нас через Святе Письмо. Це велика радість і багатство, яке найбільшим в нашому житті. Воно є необхідною інструкцією, яка показує як спастись, отримати життя вічне і жити в цьому світі в мирі, любові й щасті”.

Представники різних конфесій говорили зі сцени про важливість читання Біблії.

Чому ми маємо читати та досліджувати Біблію?

Ми маємо читати і досліджувати Біблію, тому що вона є Божим Словом до нас. У 2 Посланні до Тимофія 3:16 стверджується, що Біблія «Богом натхнена». Існує багато питань, піднятих філософами й простими людьми, на які Бог дає відповіді у Святому Письмі, наприклад: У чому ціль життя? Звідки ми походимо? Чи існує життя після смерті? Що відбувається після смерті? Як нам потрапити у Рай? Чому світ сповнений зла? Чому нам доводиться примушувати себе робити добро? Крім цих «глобальних» питань, вона дає безліч практичних порад на такі теми, як: Чого я очікую від дружини? Як я можу мати успішний шлюб? Як я можу бути хорошим другом? Як я можу бути хорошим батьком? Що таке успіх, і як мені його здобути? Як я можу змінитись? Що дійсно важливе у житті? Як я можу жити, щоби потім не жаліти, озираючись назад? Як я можу догодити Богу? Як я можу отримати прощення? Як я можу з перемогою вийти із несприятливих обставин?

Ми повинні читати і досліджувати Біблію, тому що вона абсолютно надійна і безпомилкова. Біблія унікальна серед так званих «святих» книг тим, що вона не просто викладає моральне вчення і говорить: «Вірте мені!». Вона дає нам можливість випробувати її, перевіряючи сотні детальних пророцтв, історичних повідомлень і наукових фактів, що містяться в ній. Ті, хто говорить, що Біблія містить помилки, глухі для правди.

Ми маємо читати і вивчати Біблію, тому що Бог, як і людська природа, незмінний – Біблія така ж актуальна для нас, як і в часи свого написання. Хоча світ навколо нас змінюється, людські бажання і природа залишаються такими ж. Гортаючи сторінки біблійної історії, ви побачите – незалежно від того, особисті це стосунки чи суспільні, «немає нічого нового під сонцем». І поки більша частина людства продовжує пошуки любові й задоволення у невідповідних місцях, Бог – наш добрий і милосердний Творець – повідомляє, що саме принесе нам ПОСТІЙНУ радість. Його Слово, Святе Письмо, настільки важливе, що Ісус сказав про нього: «Не хлібом самим буде жити людина, але кожним словом, що походить з уст Божих» (Матвія 4:4). Іншими словами, якщо ви хочете жити найбільш повним життям, як це передбачено Богом, слухайте і слідуйте Божому Слову – це навіть важливіше за харчування!

В ході святкування Дня Біблії на сцені Будинку культури свої творчі виступина біблійну тему дарували талановиті ніжинці, тим самим, прославляючи Господа Бога.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь