Хто з пенсіонерів має право на надбавки

 

 

 

 

В Україні передбачені надбавки і підвищення пенсій кільком категоріям громадян.
Зокрема, мова йде про ветеранів; учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни; громадян зі статусом «діти війни»; особах, які мають особливі заслуги перед Україною; які постраждали внаслідок катастрофи на ЧАЕС; жертвах нацистських переслідувань; а також українців, які проживають в гірських населених пунктах країни, передає видання «Акценти».

Надбавку до пенсію зможуть також отримати і ті, хто виступав донором крові, оскільки це передбачено Законом України «Про донорство крові та її компонентів».

На додаткові виплати можуть розраховувати непрацюючі пенсіонери, які повинні при цьому утримувати неповнолітніх дітей або з інвалідністю за вислугою років.

Також на доплати мають право інваліди першої групи, одинокі інваліди другої і третьої групи, за умови досягнення відповідного віку та одинокі одержувачі пенсій за віком та за вислугою років, які потребують постійного стороннього догляду, і щомісячні компенсації в разі втрати годувальника.

У тому випадку, якщо громадянин поки не має права на пенсію, проте отримав статус інвалідності, йому буде надана державна соціальна допомога на догляд.

В Україні на даний момент середня пенсія налічує більше 3000 гривень.

Довідка:
У 2017 році в Україні була прийнята пенсійна реформа. Вона “осучаснила” виплати нинішнім пенсіонерам, але різко підняла необхідний страховий стаж з 15 до 25 років. У 2028 року для отримання пенсії в 60 років необхідно буде мати 35 років стажу. Якщо він буде в проміжку між 25 і 35 роками, то на пенсію людина вийде в 63. А між 15 і 25 – в 65 років. При стажі менше 15 років можна буде розраховувати лише на соцдопомогу, яка буде не більше прожиткового мінімуму.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь