На Чернігівщині може зникнути аж 86 шкіл

 

 

 

 

Голова Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко розказав, що може виникнути загроза закриття на Чернігівщині 86 малокомплектних шкіл. Це може статися після того, як буде прийнято новий законопроєкт «Про загальну середню освіту». Усього ж в області на сьогодні працює 476 ЗНЗ.

Він зазначив, що зважаючи на те, що регіон не досить урбанізований, є потреба у збереженні шкіл у сільській місцевості. Тим більше, що Чернігівщина – одна з областей, яка вже провела достатню оптимізацію мережі навчальних закладів. Андрій Прокопенко звернувся до Прем’єр-міністра України Олекся Гончарука з проханням: застосувати до частини районів Чернігівщини коефіцієнт фінансування освітньої галузі, враховуючи важкодоступність до значної кількості населених пунктів, особливо на півночі. Як аналогію він привів Карпатський регіон, де застосовується окремий коефіцієнт фінансування галузі.

Олексій Гончарук зазначив, що знає ці проблеми Чернігівщини, які також стосуються Сумської, Житомирської та Волинської областей. Він пообіцяв, що при формуванні освітньої мережі Уряд обов’язково врахує думку і пропозиції керівництва відповідних облдержадміністрацій.

Джерело: cheline.com.ua

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь