У Прилуках і досі немає результатів експертизи тіла Дениса Чаленка

 

 

 

 

До 19.40 14 листопада тривав мітинг біля прилуцького відділу поліції. Там, за підрахунками нашої кореспондентки, зібралися близько 300 людей. Вони вимагали оприлюднити результати експертиз, яку робили прилуцькі та київські судмедексперти. До людей вийшов виконувач обов’язків начальника Прилуцького відділу поліції Сергій Сторожук. Він сказав, що результати повідомлять представникам ЗМІ завтра об 11 годині. Це зробить заступник начальника Нацполіції України Максим Цуцкірідзе у міськраді. А о 18-й правоохоронці планують зустрітися з представниками громади. Люди вимагали озвучити результати експертизи сьогодні.

«На даний момент експертизи ще нема. Експертиза доробляється. На завтра вона буде і людям буде оголошена. Київської не буде. Буде тільки прилуцька експертиза. Для проведення офіційного заключення зроблено було ряд слідчих експериментів і проведено додаткові огляди», – каже в.о. начальника Прилуцького міського відділу поліції Сергій Сторожук.

Батьки загиблого підлітка Віктор Чаленко і Світлана Чаленко вимагали, щоб завтра о 18-й на мітинг прийшли прокурор та експерт, який робив дослідження.  Також батьки запитали в Сергія Сторожука, чи встановлювали правоохоронці місцеперебування Дениса Чаленка у день смерті за даними геолокації. На що він відповів, що про все розкажуть завтра об 11-й годині.

Також відомо, що і вчора і сьогодні слідчі Прилуцького відділу поліції допитували і батька і мати Дениса Чаленка.

Світлана Чаленко, мати загиблого Дениса Чаленка: «Кого дітей допитують, друзів мого сина, запитують у них одне – а займався він, приймав наркотичні засоби? А знав якогось мужчину, який продавав наркотичні засоби? Ні ходили ви до залізної дороги? – Ні. І оце одні і ті самі питання. У нас син як нам сказали ішов під кайфом і п’яний.  Міліція нам таке сказала, з самого початку. Дракони йому ввижалися, що він друзям дзвонив, зачитували нам навіть».

Нагадаємо, тіло чотирнадцятирічного  Дениса Чаленка знайшли 29 жовтня увечері на залізничній колії у Прилуках. Перша версія поліції була  – хлопця збив потяг. Родина Дениса із цією версією не погоджується. Батько хлопця Віктор Чаленко стверджував: його сина спочатку вбили, а тіло кинули на колії. Минулого тижня головний слідчий країни Максим Цуцкірідзе повідомив, що у поліції змінили приорітетну версію загибелі підлітка. Нині розглядають  версію про те, що його вбили і залишили на залізничній колії.  8 листопада у Прилуках провели слідчий експеримент на залізничному вокзалі.  Розслідування справи загибелі 14-річного Дениса Чаленка нині на особистому контролі голови національної поліції України Ігоря Клименка.

https://cn.suspilne.media

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь