В НДУ вручали погони

 

 

 

 

Вже шостий рік поспіль восени в Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя проходить вручення погонів молодшого лейтенанта з числа випускників Кафедри військової підготовки, які пройшли навчання за програмою підготовки офіцерів запасу. Підготовка офіцерів запасу з числа студентів Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя розпочалася у 2012 році на базі кафедри військової підготовки Сумського державного університету. Ніжинський державний університет завжди готовий до подальшої співпраці та добросусідських відносин із Сумським державним університетом в багатьох напрямках, а також у підготовці студентів-курсантів.

І як результат сьогодні, 14 листопада, 9 студентів Ніжинського вишу отримали погони молодшого лейтенанта. Привітати їх до актової зали прийшли одногрупники, викладачі, батьки та рідні. Тепла та затишна атмосфера панувала в залі.

Випускників привітав ректор Ніжинського вишу Олександр Самойленко. Свою промову він розпочав із хвилини мовчання в пам’ять про загиблих  у зоні проведення Операції Об‘єднаних Сил, серед яких випускник університету Антиков Дмитро Миколайович. А сьогоднішнім випускникам кафедри побажав мирного неба над головою, щоб вони завжди пам’ятали про синівську присягу перед Україною-ненькою та залишалися як в мирний, так і воєнний час мужніми та відважними синами та доньками своєї Батьківщини.

Кандидат технічних наук, доцент, полковник Ляпа Микола Миколайович відзначив, що зроблена важлива робота й сьогодні врученням погонів ми  підтверджуємо результат спільних зусиль. Микола Миколайович зачитав наказ Міністра Оборони України. Ректор вишу виконав почесну місію вручення перших погонів студентам НДУ, випускникам кафедри військової підготовки Сумського державного університету за програмою підготовки офіцерів запасу, яким присвоєно військове звання «Молодший лейтенант запасу».

«Користуючись щасливою нагодою, хочу щиро привітати всіх присутніх у цій залі із визначною подією та висловити слова вдячності ректору Олександру Самойленку за ту можливість, якою користуються студенти рідної Альма Матер. Також хочу висловити слова вдячності Ляпі Миколі Миколайовичу та всьому викладацькому складу кафедри за багаторічний досвід та майстерність та Катерині Григорівні Донець за її добре слово та цінні поради» –  такі слова вдячності пролунали від випускниці Кафедри військової підготовки 2019 року молодшого лейтенанта Козій Ірини.

Приєдналися до привітань студенти ННІ мистецтв імені О. Ростовського, історико-юридичного факультету та факультету іноземних мов пісенними та танцювальними номерами.

www.ndu.edu.u

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь