Пізня вечеря збільшує ризик розвитку хвороб серця у жінок

 

 

 

 

Щоб мати здорове серце, жінкам не варто їсти пізно ввечері.

Пізні обіди і важкі вечірні перекуси шкодять здоров’ю серця у жінок. Лікарі повідомляють, що прийом їжі у темний час доби підвищує тиск і сприяє ожирінню, інформує Ukr.Media.

Нове дослідження свідчить, що жінки, які їдять пізно ввечері, схильні до розвитку серцево-судинних захворювань. Після вивчення 112 випробовуваних американські експерти з Колумбійського університету виявили, що у тих, хто їв після 18:00, було більше небезпечних факторів, таких як гіпертонія, високий індекс маси тіла і поганий контроль рівня цукру у крові. Результати показали, що кожен 1 %-вий приріст калорій ввечері збільшує погані показники роботи серця. Це пояснюється тим, що нічні перекуси важкою їжею тримають організм у стані “підвищеної готовності”, коли він повинен відпочивати.

Людське тіло не призначене для перетравлення їжі у пізні години, тому споживані калорії негативно впливають на обмін речовин. Дослідження також засвідчило і позитивну інформацію, тому що зміна часу прийому їжі — це проста, змінювана поведінка, яка може допомогти зміцнити захисні функції організму. Вживання страв із низьким вмістом вуглеводів до настання темного часу доби є відмінним рішенням для серцево-судинної системи. Просте розуміння і усвідомлення того, коли і що їсти, може істотно вплинути на наслідки для здоров’я.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь