Що нового збудують, оновлять та створять у Ніжині найближчим часом

 

 

 

 

15 листопада відбулась робоча нарада з питань благоустрою міста Ніжина під головуванням першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника.

Були присутні міський голова Анатолій Лінник, радник міського голови Сергій Осадчий, начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко, директор КП «ВУКГ» Владислав Корман, начальник відділу з благоустрою Наталія Бойко та головний архітектор відділу містобудування та архітектури Вікторія Мироненко.

Керівники прозвітували про стан виконання наданих протокольних доручень попередньої наради щодо благоустрою у парках та скверах міста; планування та розмітку на сектори для нового кладовища; схеми санітарного очищення міста; ОДР по колу біля танку (на в’їзді в місто); виконання ремонтних робіт по вул. Батюка, тощо.

Очільник міста Анатолій Лінник, звернув увагу начальника відділу містобудування та архітектури Вікторії Мироненко, щодо будівельних робіт по церкві Іоанна Богослова. Головний архітектор відділу містобудування та архітектури Вікторія Борисівна пояснила, що відповідно до розпорядження міського голови від 30.10.2019року № 280 була створена комісія, яка перевірила виконання робіт (на момент огляду, роботи не виконувались). Єпархія повинна підписати охоронний договір з Чернігівським управлінням містобудуванням та архітектури.

Надано протокольне доручення управлінню житлово-комунального господарства та головному архітектору відділу містобудування та архітектури, винести на розгляд містобудівної ради питання по визначенню зразка тротуарної плитки для укладання тротуарів по вулиці Московській в районі центрального ринку.

Обговорили питання щодо благоустрою скверу Чорнобильцям, а саме: встановлення декоративної огорожі на плитах пам’ятного знаку “Дзвони Чорнобиля” та освітлення.

КП «ВУКГ» та відділу з благоустрою надано протокольне доручення розробити макет платіжки за послуги комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» на якій будуть розміщуватись правила користування контейнерними майданчиками ТПВ.

Керівник КП «ВУКГ» Владислав Корман прозвітував, що підприємство готове до осінньо-зимового періоду 2019-2020рр. Вся техніка підготовлена до зими. Також закуплена нова самохідна очищувальна машина та повітряні дуйки (для очистки снігу з тротуарів). Заготовлено в достатній кількості піщано-сольової суміші та гранвідсів.

Міський голова надав доручення управлінню житлово-комунального господарства та будівництва демонтувати стару огорожу з лавами, що знаходяться біля пам’ятного знаку “Жертвам голодомору та політичних репресій” та облаштувати нову, а також КП “ВУКГ” виконати роботи по вуличному освітленню навколо пам’ятника.

Анатолій Валерійович наголосив, що всі ті заходи, які розроблені по комунальним службам, повинні виконуватися відповідно до запланованих графіків та бути результативними, адже благоустрій міста та комфортне життя громади знаходиться в пріоритеті роботи міської влади.

Офіційний сайт Ніжинської міськради

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь