Хто вони, кращі студенти Ніжина? ФОТО

 

 

 

 

З нагоди Міжнародного дня студента 18 листопада відбулися урочистості у великій залі Ніжинської міськради. Захід зібрав активну й талановиту молодь міста. Кращих з кращих було відзначено Подяками міського голови.

Повідомляє сайт НЕЖАТИН

У номінації «Лідер студентського самоврядування» нагородили Михайла Мороза, студента Ніжинського агротехнічного коледжу, який очолює студентську раду навчального закладу. Він представляє Чернігівську область в Українській асоціації студентів.  Михайло є організатором студентських семінарів, круглих столів; співорганізатором та активним учасником різноманітних культурно-масових заходів: концертних програм, брейн-рингів, виставок, флеш-мобів, благодійних акцій на рівні закладу освіти та міста. Постійно працює над собою.

У цій же номінації Подяку отримала Ткаченко Дар’я, студентка Ніжинського медичного коледжу. Вона виконує обов’язки секретаря студради. До своїх обов’язків ставиться відповідально і добросовісно. Ініціативна, має гарні організаторські здібності. Студентка є депутатом Молодіжної ради Ніжинської міської ОТГ, бере активну участь у житті громади.

У номінації «Громадський діяч року» кращим виявився Михайло Корж, третьокурсник Ніжинського агротехнічного інституту. Михайло очолює Молодіжну раду Ніжинської міської ОТГ. Будучи в епіцентрі молодіжних подій нашої громади, він постійно прагне самовдосконалюватися, тому різноманітні заходи неформальної освіти традиційно присутні в його житті, особливо стосовно співпраці молоді і влади, антикорупційних механізмів та розбудови власної громади. Коли в Ічнянському районі зірвалися склади з боєприпасами, він був у групі тих, хто першим надав допомогу постраждалим. Мріє, щоб українська молодь повернулася з-за кордону. Власним прикладом хоче показати молоді, що заробляти і досягати успіху можна в рідному місті, у рідній країні.

Номінацію «Талант року» представляли:

Коськін Денис – студент Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. За перший рік навчання в університеті проявив себе як обдарований, креативний поет. Підтвердженням цього є перемоги в 20-му Чернігівському обласному літературному конкурсі «Золоте перо» та Чернігівському обласному літературному конкурсі імені Лазаря Барановича в номінації «Поезія». Також студент випустив три збірки власних віршів;

Мусієнко Маргарита навчається у Ніжинському агротехнічному коледжі. У нинішньому році вона стала переможницею восьмого обласного огляду-конкурсу «Студентська весна – 2019» у номінації «Літературна творчість» і призеркою 38‑го Міжнародного фестивалю художньої творчості «Голосіївська весна–2019» у номінації «Театральне мистецтво». Маргарита має організаторські здібності, чітку громадянську позицію, уміє аргументувати та переконувати;

Муравко Юлія – студентка 4 курсу спеціалізації «Народне пісенне мистецтво» (народний спів) Ніжинського коледжу культури і мистецтв імені Марії Заньковецької. Має високі вокальні професійні здібності. З 2016 року і до сьогодні є незмінною солісткою молодіжного фольклорно-сценічного гурту коледжу «Народна криниця» та фольклорного гурту «Осоння». Активна учасниця міжнародних, всеукраїнських, обласних конкурсів і фестивалів.

«Науковцем року» стала Крук Анна, яка навчається на спеціальностях Хімія за денною формою навчання та Менеджмент за заочною формою навчання Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. Вона активно займається науковою діяльністю. Результати її експериментальних досліджень апробовані на вітчизняних та міжнародних конференціях та висвітлені у наукових публікаціях. За 2019 рік Анна має шість наукових праць, що опубліковані у фахових наукових журналах, збірниках та матеріалах міжнародних і всеукраїнських конференцій. Є президентським стипендіатом за 2019 рік.

«Волонтерів року» серед студентської молоді стали:

Корх Владислав навчається у Ніжинському  агротехнічному коледжі. За його ініціативи було проведено благодійну екологічну акцію зі збору пластикових кришок з метою закупівлі протезу Олександру Попелю. Студент став переможцем обласного екологічного конкурсу «Одна планета – одне майбутнє» у номінації «Погляд у чисте майбутнє».

Сердюк Владислава. Будучи студенткою першого курсу Ніжинського агротехнічного інституту займає надзвичайно активну громадську позицію. Вона ­– волонтер комунального закладу «Ніжинський міський молодіжний цeнтр», член молодіжної громадської організації та депутат Молодіжної ради Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади. Мрія Владислави, як волонтера, зробити так, щоб жителі Ніжина стали свідомими громадянами. Ніжин у майбутньому бачить прогресивним містом, у якому інноваційні громадські проекти активно втілюватимуться молоддю в життя.

Шейко Олеся – студентка яка веде активний спосіб життя. Молодь її бачила і ведучою на загальноміському заході «Майданс», який проводився  в рамках святкування Дня міста, і серед активістів волонтерської групи «Час для нас», захід «Сила духу = чисте серце» теж звучав її голосом.

Вітаємо кращих студентів НІЖИНА!!!

Також у рамках заходу про можливості, які вже відкритті перед молоддю міста, розповіли представники “Молодіжного центру”, “Молодіжної ради”, Аматорського театру “Городъ N”, Відділу у справах сім’ї та молоді.

Марина Волинець

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь