Ніжинський водій вигнав дитину із маршрутки

 

 

 

 

На водія маршруту №3,9 надійшла скарга до Ніжинського міськвиконкому. Про це на щотижневій оперативній нараді 18 листопада повідомила начальник сектору з питань прийому та звернення громадян Ірина Назаріна.

Сайту mynizhyn.com Ірина Володимирівна розповіла, що скаргу надіслала мати дитини, яку водій маршрутки буквально виштовхав із салону авто, коли дитина пред’явила йому посвідчення, що вона – з багатодітної родини. “Зі слів матері, – розповіла Ірина Назаріна, – водій випхав дитину в плечі так, що та мало не впала. Ще й нагрубив”.

Це сталося 13 листопада о 13.15. Ймовірно, дитя хотіло доїхати зі школи додому.

Скаргу розгляне міськвиконком, але про людське ставлення водія до пасажирів у цій ситуації годі й говорити. Втім, І. Назаріна висловила припущення, що, можливо, водій не знав, що діти з багатодітних родин мають право на безкоштовний проїзд при пред’явленні посвідчення.

Для тих, хто не знав, чи забув, інформуємо: 24 жовтня на засіданні виконавчого комітету розглянули та прийняли проект рішення про внесення змін до пункту 2 рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 27.12.2018 року №458 «Про встановлення тарифів на послуги міського пасажирського автомобільного транспорту», згідно якого в міському пасажирському автомобільному транспорті водії мають безкоштовно перевозити, при пред’явленні посвідчення, пасажирів наступних пільгових категорій:

учасників бойових дій;

осіб з інвалідністю внаслідок війни (інвалідів війни всіх груп);

осіб з інвалідністю першої групи (інвалідів першої групи );

дітей з особливими потребами (дітей-інвалідів);

осіб з інвалідністю по зору 1 групи (інвалідів по зору 1 групи );

осіб з інвалідністю (інвалідів) з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та потерпілих від Чорнобильської катастрофи 1 категорії;

учасників АТО (ООС) та членів сім’ї загиблого в АТО (ООС);

дітей з багатодітних сімей.

Кількість пасажирів, які одночасно перевозяться безкоштовно та бездотаційно, не обмежується.

 

Валентина Пильник

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь