Учасникам АТО в Ніжині планують видавати одноразову грошову допомогу

 

 

 

 

Наразі така можливість лише на рівні пропозиції, але має всі шанси втілитись. Цю тему підняли депутати на засіданні комісії з бюджетних питань.
Пропозиція полягала у внесені змін до програми «Турбота».

Повідомляє сайт НЕЖАТИН
Вже багато міст України на місцевому рівні запровадили політику і загальний підхід стосовно вшанування людей, які віддали здоров’я, а часом і життя на війні.
«Як то кажуть — держава любить грошима, і таку любов час продемонструвати місту. Потрібно надати підтримку сім’ям загиблих і людям які повернулись з війни й потребують допомоги у лікуванні», – висловився Дмитро Тимошик.

Мова йде про разову допомогу в реабілітації у сумі – 10 000 грн (в межах програми «Турбота»). Оскільки ж в Ніжині живе близько 600 людей, які мають статус учасника бойових дій, то одночасно надати всім таку допомогу не є можливим, і навіть — за рік. Тож депутати вирішили застосувати підхід, який зараз використовується по видачі землі – пріоритетність. Має також бути комісія, у складі якої є представники з різних організацій. Вона розглядатиме заяви й встановлюватиме черговість у межах наявних кошторисів.
Таку пропозицію підтримав міський голова Анатолій Лінник. Пізніше буде створений проект рішення щодо внесення змін в програму «Турбота». Розглядатимуть його і прийматимуть на сесії міської ради.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь