Відомий болгарський тенісист зустрівся з ніжинськими учнями

 

 

 

 

Останнім часом Ніжин відвідує все більше відомих особистостей. Особливо на такі зустрічі багата ЗОШ №15.

Тижнем раніше навчальний заклад відвідали Тетяна Зубро – організатор Всеукраїнського Центру «Спорт для всіх» при Міністерстві культури, молоді та спорту України, Віцепрезидент міжнародної організації при ООН «JCI Ukraine та ведуча телепрограм “ICTV” та “112 Україна” Анастасія Левченко.

Читати по темі: До Ніжина завітали відомі українці, аби допомогти школярам обрати майбутню професію

Цього тижня в рамках заходів з профорієнтації та за сприяння депутата міської ради Андрія Гомоляко школу відвідав Васко Младенов — професійний болгарський тенісист. 6 червня 2016 року він досяг найвищого рейтингу ATP в одиночному розряді 637 в червні 2016 року, в той час як його кращий рейтинг в парному розряді склав 359 в червні 2016 року. Младенов є дворазовим чемпіоном Болгарії (2016 і 2017 роки). Він взяв участь в Кубку Девіса в парному розряді в березні 2016 року проти Туреччини, принісши Болгарії історичну перемогу 7: 6, 6: 7, 6: 7, 7: 6, 6: 4 разом з товаришем болгарином Олександром ЛАЗівМладенов також взяв участь в матчі Кубка Девіса проти Тунісу в серпні 2016 року, де він виграв свій матч в одиночному розряді проти Моеза Ечаргі в захоплюючому матчі 6: 7, 7: 5, 7: 6.

Звісно для учнів 10 та 11 класів це було справжнє свято і водночас гарна можливість надихнутись здобутками успішного спортсмена. Васко Младенов розповідав про свій професійний шлях українською мовою, що було дуже знаковим. Лише незначну кількість слів, які не зміг перевести, озвучував на російській.
Враховуючи те, що Ніжин є місто з чудовою спортивною репутацією, такий візит став ще одним поштовхом задуматись підростаючому поколінню над своєю майбутньою професією.

Марина Волинець

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь