Кожному ніжинському депутату – 100 000 грн на вирішення потреб виборців

 

 

 

 

Таку пропозицію озвучив на сесії Ніжинської міської ради, яка відбулась 27 листопада, міський голова Анатолій Лінник.

Повідомляє сайт НЕЖАТИН
Розглянувши всі проекти рішень порядку денного, депутати перейшли до різного. Виникло питання щодо зробленого депутатами на їх виборчому окрузі, і на яку суму з міського бюджету. Адже дехто зробив і підсипку доріг, і вирішив деякі проблеми благоустрою, а в когось на окрузі жодної справи. Та це, як виявилось, залежить від того, як депутати вміють відстоювати інтереси своїх виборців і залучати кошти з бюджету міста.
У рамках цього питання очільник міста запропонував створити депутатський фонд на виконання доручень виборців, як це працює в обласні раді. Тобто народний обранець поквартально отримує певну суму коштів на руки й надає або матеріальну допомогу виборцям, або вкладає їх у покращення благоустрою.
Оскільки в Ніжинській міськраді нараз 36 депутатів, то з бюджету міста на такий фонд потрібно виділити близько 3, 6 мільйонів гривень – це по 100 000 грн кожному з депутатів на руки. Звісно, що видаватимуться кошти тільки тим депутатам, які відвідують сесії та депутатські комісії, і жодної копійки тим, хто забув про своїх виборців.

Читати по темі: Деякі ніжинські депутати забули про своє депутатство?

Дану можливість депутати обговорюватимуть на профільних комісіях. Остаточне рішення прийматиме сесія міської ради.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь