В Україні можуть змінити стройовий марш військових

 

 

 

 

Нардепам рекомендують скасувати ЗУ “Про Стройовий статут Збройних Сил України” та привести у відповідність до критеріїв членства у НАТО усі нормативно-правові акти.

Парламентський комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендує народним депутатам розглянути законопроєкт №2466 про визнання Закону України “Про Стройовий статут Збройних Сил України” таким, що втратив чинність. Про це повідомляє пресслужба Апарату Верховної Ради.

Як зазначається у пояснювальній записці, законопроєкт має привести усі відповідні нормативно-правові акти України у відповідність до євроатлантичних норм та критеріїв членства в НАТО. Для цього пропонується внести зміни до відповідних законодавчих та інших нормативно-правових актів України з питань, що регулюються Стройовим статутом Збройних Сил України.

Окремим завданням законопроєкту є законодавче визначення повноважень Міністерства оборони України визначати стройові прийоми і рухи військовослужбовців без зброї та із зброєю; строї підрозділів та військових частин у пішому порядку і на машинах; порядок виконання військового вітання, проведення стройового огляду; місце Бойового Прапора військової частини у строю, порядок його внесення і винесення; обов’язки військовослужбовців перед шикуванням і в строю та вимоги до їх стройового навчання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь