Прокуратура та поліція займуться актом вандалізму в Ніжині

 

 

 

 

Великого галасу наробив акт вандалізму, що трапився у Ніжині тиждень тому.
Невідомі розмалювали пам’ятник “радянським міліціонерам”, що у сквері Гоголя. Реакція ніжинців з цього приводу була неоднозначною: хтось засуджував такий вчинок, а хтось навпаки – підтримував.

Джерело: У Ніжині розмалювали пам’ятник радянським міліціонерам

На сесії міської ради, 27 листопада також було піднято це питання. Зокрема
депутат Геннадій Дудченко нагадав, що рік тому міська рада зверталася до Департаменту культури з ініціативою зняти пам’ятник з державного реєстру нерухомих пам’яток України. Без зняття з реєстру міська рада не має права вчиняти жодних дій з пам’ятним знаком. До цих пір цього так і не відбулось.
“Час від часу цей пам’ятник провокує на вчинення різноманітних дій з боку громадян, а це негативно впливає на атмосферу в місті”, – прокоментував Геннадій Дудченко та запропонував поки відбувається перегляд реєстру нерухомих пам’яток України, напис, який найбільше дратує ніжинців, закрити пластиковим щитом. На його ж місці, відповідно зобразити інший, що відповідає нинішньому настрою суспільства.
Зовсім протилежну думку на цей рахунок мав депутат міськради Андрій Деркач. Він запевнив, що буде звертатись до прокуратури по факту акту вандалізму, і зробив це наступного ж дня.
28 листопада відбулась зустріч з головним прокурором міста Ніжина Павлом Герасименко. На ній були присутні голова ради ветеранів Ніжина Людмила Величко, голова ради ветеранів міліції Григорій Трохименко, голова комуністичної партії Василь Герасименко,  та власне сам депутат Андрій Деркач. За словами представників громади, прокурор прийняв їх тепло та висловив свою чітку позицію, засудивши факт вандалізму.
Самі представники громади висловили прохання, аби винуватці були знайдені й з ними була проведена роз’яснювальна робота.
У свою чергу Павло Герасименко зазначив, що докладе всіх зусиль, аби таких ситуацій не повторювалось, а дане питання візьме на контроль. Також відповідні матеріали справи будуть направлені до поліції.
Журналісти сайту «Нежатин» за коментарем по даній ситуації звернулись до Ніжинського відділку поліції. Начальник сектору моніторингу Інна Музиченко повідомила: “До Ніжинського відділу поліції депутат Ніжинської міської ради Деркач А. П. із заявою про пошкодження пам’ятника у сквері Гоголя не звертався. Про факт його звернення з даного приводу до Ніжинської місцевої прокуратури дізналися (як і всі) на сесії міської ради. Припускаємо, що дану заяву буде скеровано прокурором до поліції, для розгляду та прийняття рішення. Як тільки отримаємо – буде вжито всіх заходів для повного та всебічного її розгляду, а також розшуку причетних осіб”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Одна думка по “Прокуратура та поліція займуться актом вандалізму в Ніжині

Залишити відповідь