Зі шкільної програми українців зникнуть обов’язкові предмети

 

 

 

 

Міністерство освіти і науки України представило громадськості для голосування новий проект плану навчання для 10-11 класів

У проекті  запропоновано виключити повністю з обов’язкової шкільної програми деякі природні і точні науки, доповідає прес-служба міністерства, пише FaceNews.ua. 

Також запропоновано істотно скоротити обов’язкову програму навчального плану і розширити варіативні списки наук.

Щоб створити більш гнучку програму навчання, відомство пропонує на обов’язкову програму виділяти 20,5 навчальних годин на тиждень для учнів 10 класів, а на варіативну близько 17,5 годин на тиждень. Зараз же обов’язкова програма Займає 29,5 годин, а варіативна лише 8,5.

З обов’язкової навчальної програми пропали предмети:
-фізика,
-інформатика,
-біологія
-географія.

Предмети геометрія і алгебра в 10-х класах вивчали по 4 години на тиждень, а ось в 11-х класах по 5 годин, зараз же міністерство пропонує ввести загальний курс “Математика” в обов’язкову програму з розрахунком часу 3 години на тиждень. Також в список потрапили природничі науки, які міністерство планує об’єднати в курс “Природа і людина”, і виділити на його вивчення всього 3 години в тиждень.

Крім того, об’єднують всесвітню історію та історію України – курс становитиме 2 години, українська і світова література стануть загальним курсом тривалістю 2 години на тиждень. А ось фізичні навантаження будуть збільшені від 2-х до 3-х годин на тиждень.

Джерело:ukr.life

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь