Сенсаційне: Україна видаватиме доступні кредити на власну справу

 

 

 

 

Відсоткова ставка за кредитом становитиме від 5 до 9 відсотків.

Задля повернення заробітчан додому в Україні запускають державну програму надання доступних кредитів під власну справу “Повертайся і залишайся”. Кредит може становити до 1,5 млн грн, а відсоткова ставка – від 5% до 9%.

Про це у відеозверненні заявив президент України Володимир Зеленський.

“Під час своєї інавгурації я казав, що нас українців в усьому світі 65 мільйонів. І ви дуже потрібні нашій державі. Ваші знання, таланти та ментальні цінності. Ми дуже хочемо, щоб ви повернулися додому. Ми також дуже хочемо, щоб і ті, хто опустив руки, на жаль, і планує поїхати з України, залишились”, – сказав Зеленський.

Кредити видаватимуть на п’ять років – як під започаткування нової справи, так і під бізнес, що вже працює.

“Сума кредиту – 1,5 мільйона гривень на п’ять років. Ставки наступні: 5% для діючого або нового бізнесу, який створить мінімум два робочі місця. 7% – для нового бізнесу або діючого з виручкою до 25 мільйонів гривень, який не створює нові робочі місця, але якщо ви наймаєте нового працівника, за кожного ставка буде знижуватися на 0,5%. І 9% – для тих, хто вже працює, має виручку від 25 до 50 мільйонів і хоче розширити власну справу”, – зазначив президент.

Володимир Зеленський анонсував запуск програми «Повертайся і залишайся», спрямованої на створення умов, що сприятимуть поверненню українців, які наразі проживають за кордоном. Крім того, програма покликана зупинити тих, хто прагне покинути Україну у пошуках кращої долі. Перший етап реалізації програми – забезпечення доступних кредитів для власної справи під 5%, 7% та 9%.

Опубліковано Офіс Президента України Вівторок, 3 грудня 2019 р.

 

Умови та механізми отримання цих кредитів оприлюднять згодом.

Водночас, чи будуть такі ж вигідні умови кредитування для тих українців, які не виїжджали на заробітки й хочуть відкрити бізнес, президент не розповів.

Джерело:

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь