13 сіл Ніжинського району 6 днів без газу: коли його ввімкнуть. ВІДЕО

 

 

 

 

Газ до школи і садочка у Талалаївці, школи-садка у Безуглівці і Крутах та до 13 ФАПів Ніжинського району повернуть сьогодні ввечері. Людські оселі почнуть підключати завтра. Про це UA:Чернігів сказав голова Ніжинської райдержадміністрації Вячеслав Івашин. Сьогодні на місці пориву труби у селі Синдаревське закінчили проводити відновлювальні роботи, трубу назад засипали землею. Нагадаємо, 13 сіл Ніжинського району були без газу з минулого четверга. Сталося це через те, що трактор сільгоспкомпанії «Магнат» пошкодив газопровідну трубу.

80-річна пенсіонерка Катерина Колонтай ставить розігрівати на печі вівсяну кашу. Так розігріває собі їсти 6-й день. Каже, піч її порятунок. Так і опалює зараз хату.

«Оце зараз 13-14 градусів у хаті. Кладемо дрова і топиться. Оце як запалимо о 13-й годині і так все підкидаємо-підкидаємо дрова і топиться годин до 17-ти. Що ж робить у холодній хаті, сидіти ж не будеш».

Без газу і Талалаївська школа. З понеділка 135 школярів тут не навчаються. Через низьку температуру в класах, діти на дистанційному навчанні.

«На даний час температура в школі в середньому 12 градусів тепла, і я сподіваюся як нам обіцяли сьогодні ввечері вже буде газове опалення в школі запущене», – каже заступниця директора Талалаївської школи Ольга Котюх.

У Талалаївці, поки газу нема, відкрили два пункти обігріву: у будинку культури і сільраді. Туди за 6 днів ніхто не звертався, каже сільський голова Талалаївки Володимир Хоменко.

«Це ж село. У кожного є своя груба. Це якщо там якась людина повз проїжджає і зупинилась то так є. Це село. Все робиться для того аби підключити все. Відповідні роботи проводяться, і як мені відомо труба вже заварена».

Так виглядала пошкоджена труба. Саме її трактор підприємства агро-промислового комплексу «Магнат» пошкодив минулого четверга під час робіт у селі Синдаревське Ніжинського району. Сьогодні її вже засипали.

«Трактор культивував землю, а зараз сільськогосподарська техніка дуже розвинута і вони працювали на великій глибині. Внаслідок чого і був пошкоджений газопровід. Згідно з законом, кожен виробник має перед початком робіт попереджати якого числа і де саме будуть проведені роботи. Ми маємо їх погоджувати. АПК «Магнат» не перший раз не виконують вимоги законодавства. Подібні випадки з ними вже були», – говорить головний інженер ПАТ «Чернігівгаз» Євгеній Денисенко.

Ми звернулися за коментарем до керівника агропромислового комплексу «Магнат». Його на робочому місці не було. Працівники від коментарів відмовились. Чоловік, який не представився, попросив залишити приміщення офісу підприємства «Магнат» .

Як сказав голова Ніжинської райдержадміністрації Вячеслав Івашин, сьогодні ввечері газ повернуть в заклади соціальної сфери, а у середу почнуть підключати людям.

«Сьогодні ввечері буде відновлене газопостачання до закладів освіти, дошкільних навчальних закладів, до районного будинку культури, амбулаторій, ФАПів тих населених пунктів де було пошкоджено газопостачання. Ситуація під контролем. В середу люди будуть ходити по дворах і надавати послугу газопостачання вже населенню».

Навчання у школах і садочках відновлять з четверга.

«Я так думаю сьогодні дадуть температурний режим ми не зробимо одразу 17-18 градусів по нормам, а в дитячих садочках і більше. Тому я думаю в середу ми створимо всі умови для того аби в четвер діти прийшли і була гарна температура».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Сюжет UA:Чернігів

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь