У Раді прийняли рішення щодо закону про пенсійний вік для жінок

 

 

 

 

Комітет парламенту з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів рекомендував Верховній Раді відхилити законопроект №0972 про пенсійний вік жінок.

Про відповідне рішення оголосила глава комітету Верховної ради України, нардеп від фракції «Слуга народу» Галина Третьякова, передає РБК-Україна. Комітет розглянув пропозиції президента до закону «Про внесення змін до закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо вдосконалення пенсійного забезпечення». У пропозиціях пропонується відхилити даний проект закону.

За рішення проголосувало більшість членів комітету. У той же час, на засіданні обговорювалося, що для подолання вето за закон повинні проголосувати 300 народних депутатів.

Даний закон пропонував дозволити до 2022 року жінкам виходити на пенсію в 55 років за наявності 30-річного стажу і за умови звільнення з роботи. Зокрема, учасниками по обговоренню законопроекту на засіданні стали представники Міністерства юстиції, уповноваженого з прав людини, а також представники Міністерства соцполітики і Пенсійного фонду.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь