У школах можуть збільшити кількість уроків математики

 

 

 

 

Міністр освіти Ганна Новосад вважає можливим введення додаткових годин на вивчення математики у школі. Про це вона сказала в інтерв’ю РБК-Україна, коментуючи результати українських учнів з математики у міжнародному дослідженні PISA.

За її словами, не варто розглядати результати України в дослідженні, як велику трагедію.

«Як на мене, треба бачити також великий позитив, що наші результати є більш-менш хорошими. Так, у читанні та природничих науках вони незначно нижчі, ніж у середньому в країнах Організації економічного співробітництва та розвитку. Це не найгірші результати, які показали 78 країн, що представлені у звіті. Про це важливо говорити, тому що фарбуватися у чорне – теж не вихід», – сказала міністр.

Разом з тим, Новосад підкреслила, що PISA показала, що в українській освіті є окремі величезні проблемні точки, які необхідно визнати і напрацювати план дій.

«Мова йде про математику. Це та галузь, по якій ми показали погані результати. 36% наших учнів, п’ятнадцятирічних підлітків, не досягають навіть базового рівня. А йдеться насправді про прості арифметичні дії та вміння переносити їх на життєві ситуації. Наприклад, конвертувати ціну у різні валюти», – зазначила міністр.

Також вона наголосила на необхідності широкої дискусії в освітянській спільноті щодо цієї проблеми.

«Тут є кілька напрямків, по яким потрібно працювати. Наприклад, це зміст. Наші програми дуже перевантажені. Це може бути однією з причин, чому учні мають погані результати. Адже математика – це та дисципліна, де, пропустивши одну-дві теми у 5-6 класі, потім дуже складно без тієї частинки фундаменту рухатися по іншим темам. Тому треба вирівняти навантаження. Також треба дивитися на можливість додавання додаткових годин на вивчення математики. Адже дослідження PISA виявило, що у порівнянні з середніми показниками по ОЕСР кількість годин на вивчення математики та природничих предметів в Україні є нижчою», – підкреслила Ганна Новосад.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь