Ніжинський садочок відтворює українські традиції. ФОТО

 

 

 

 

13 грудня зібрало малечу у незвичайній, особливо прибраній світлиці на свято Калити, вшанування Андрія Первозванного. Тут і хлопці, і дівчата зібралися на гостину, щоб обряди шанувати, цікаве дізнатися про пісні страви, про Калиту, як її випікали, як колись хлопці і дівчата це величне свято святкували, як в ігри веселі грали, Калиту кусали, як гадали, як судженого виглядали та грудневе сонце шанували…
Ось і наші дошкільнята з радістю і кукурудзу господині лущити допомагали, як колись було , і курей поскубли, і жартівливої веселої пісні заспівали під супровід музичних інструментів. Особливо весело сприймалася гра з Калитою, де Андрій Миколайович (наш сторож), був в ролі пана Калитинського, а хлопчаки – в ролі пана Коцюбинського. Під оплески дівчаток хлопчаки намагалися вкусити смачну духмяну Калиту і отримували намащеним квачем «міточку». Ото сміху було ! Та нагорода – смачний шматочок ясного сонечка – Калити.
Особливо дітям сподобалося смакувати пісними варениками з вишнями, які вони приготували самі разом з господинями (педагоги Гавриляко Ю.В., Божок Т.Г., Брикаліна Н.М., Мархель І.В., Бабич А.В.)
Сьогоднішнє свято – незвичайне, бо на Андріївських вечорницях ми ще й щиро вітали всіх маленьких Андрійків і нашого козака – Андрія Миколайовича.
Шануймо ж рідне, наше українське справжнє і колоритне Свято, звичаї і обряди, що прийшло до нас з прадавніх часів. Любімо і передаваймо ту любов щиро дітям нашим.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь