Чому долар стрімко падає? Є пояснення

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук пояснив ситуацію пресі. За його словами, у зв’язку зі зміцненням гривні повинні швидше падати ціни, проте….

Пряма мова Гончарука: “Від будь-якого явища хтось виграє, хтось програє. Зміцнення гривні це добре для громадян України, так як вони стають багатшими. Кожна гривня, яку людина отримує стає важливіше. За неї можна більше купити. Але існує проблема , що при зниженні курсу гривні не так само стрімко падають ціни. З цим потрібно працювати. Це робота Антимонопольного комітету.

Гончарук у розмові зі ЗМІ

Ми зараз робимо все для того, щоб рівень конкуренції на всіх цих ринках був сильнішим і, як наслідок, ціни знижувалися швидше. Тому тут не кожна подія впливає на сьогодні на завтра. Окремі речі, такі як зниження або посилення гривні, впливають поступово. Це поступово впливає на те, що ціни або ростуть повільніше, або знижуються по окремих позиціях. Але вони повинні знижуватися швидше.

Від того, що зміцнюється гривня є і ті, хто програють. Програють насамперед наші експортери. Ми розуміємо це негативний вплив і шукаємо можливість їм зменшити негатив від цього явища …

Зміцнення гривні – це в тому числі довіру до нашої національної валюти. У нас дуже великий рівень доларизації економіки. Дуже довго українці не вірили в свою національну валюту, а тому тримали свої заощадження в валюті іноземної“.

Джерело: ChilliNews

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь