Анулювання будинкових книг — не простий процес для Ніжина

 

 

 

 

Будинкова книга як документ зникла на законодавчому рівні з 2013 року. Відтепер відомості про реєстрацію чи зняття з реєстрації місця проживання для мешканців приватного сектору будуть вноситися виключно до адресної картки особи та картки реєстрації особи.
Та в Ніжині досі великий відсоток громади не поспішає відмовлятись від даного документу. На щотижневій нараді при міському голові, що відбулась 16 грудня заступник міського голови Григорій Олійник зауважив, що будинкова книга, як документа, що має юридичну силу, зараз під великим питанням… Є ряд громад, які прийняли рішення про планове переоформлення на картки. Час такий приклад брати і Ніжину.

Та провести таку кропітку і об’ємну роботу щодо вилучення з обігу будинкових книг відділу самоорганізації населення і відділу квартирного обліку, приватизації житла та ведення реєстру територіальної громади виконавчого комітету Ніжинської міської ради не так просто.

Начальник відділу квартирного обліку Оксана Лях доповіла: “Було вивчено досвід ряду міст України з даного питання. Порадившись, прийшли до висновку, що кращим рішенням буде – відкласти вирішення даного питання до впровадження у роботу системи Єдиного демографічного реєстру”.

Також Оксана Лях зауважила, що наразі, всі мешканці багатоквартирних будинків, які звертаються до відділу квартирного обліку з будинковою книгою, віддають її, аби працівники відділу продублювали всю інформацію у картки реєстрації місця проживання. Після чого будинкові книжки анулюються і віддаються власнику квартири. Проте, такий процес під питанням, якщо говорити про дублювання інформації з будинкових книг мешканців приватних домоволодінь. Як підкреслила Оксана Лях — це велике навантаження на працівників відділу, адже у Ніжині половина всього населення проживає саме у приватних будинках.

Якщо всю інформацію з будинкових книжок перенести на картки, мешканці приватних будинків будуть звертатися за будь-якими довідками не у відділ самоорганізації населення, а у відділ квартирного обліку. І всі довідки знову таки ж будуть виписуватися ручним способом.

У результаті обговорення, Григорій Олійник наголосив на необхідності потрібно підготувати відповідне рішення і шукати шляхи вирішення проблеми.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Одна думка по “Анулювання будинкових книг — не простий процес для Ніжина

Залишити відповідь