2 мільйони виділено Ніжину з обласного природоохоронного фонду

 

 

 

 

Погоджено перелік видатків обласного природоохоронного фонду на 2020 рік. Це відбулося під час засідання робочої групи з планування природоохоронних заходів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області.
Учасники зібрання заслухали директора Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Катерину Сахневич, яка представила на їх розгляд пропозиції до вищезгаданого переліку від обласної виконавчої влади. Зважаючи на те, що коштів в обласному природоохоронному фонді на всі місцеві екологічні проєкти не вистачає, члени робочої групи дійшли згоди, що в першу чергу їх потрібно виділяти тим громадам, які беруть участь у співфінасуванні відповідних робіт.
Як приклад, 2 млн грн із фонду будуть розподілені на будівництво системи водовідведення в місті Ніжині, на яке місцева влада, у свою чергу, виділяє 2,5 млн грн. А ось Прилуцька міська рада, яка із свого бюджету планує спрямувати 3 млн грн на зведення інженерних споруд та благоустрій (поліпшення технічного стану) р.Удай в межах територіальної громади, отримає від фонду 3,1 млн грн. Тобто, працює правило: хто підставляє власне плече, тому, насамперед, і допомагають.

В обговоренні питання порядку денного сьогоднішнього засідання взяли участь начальник Деснянського басейнового управління водних ресурсів Наталія Грудницька, депутати обласної ради Дмитро Блауш, Юрій Болоховець, Ольга Чередник та інші.
Завершилося зібрання голосуванням, яким члени робочої групи, із врахуванням озвучених пропозицій та зауважень, погодили перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області. Напрацьований ними варіант направлять в обласну держадміністрацію для розробки відповідного проєкту рішення, який буде внесено на затвердження чергової сесії обласної ради.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь