Шаховий грудень у Ніжині став багатим на перемоги

 

 

 

 

Перша половина грудня подарувала ніжинським шахістам чимало змагань та позитивних емоцій.

Спершу була поїздка до старовинного Глухова на XI Всеукраїнський фестиваль «Гетьманська столиця», в якому взяли участь представники Сумської, Чернігівської областей та м.Києва. У програмі змагань було 2 турніри: група «А» – дорослий та група «Б» – дитячий. В обох видах перемогу святкували ніжинці: МС Володимир Михальський став кращим серед дорослих, набравши 6,0 очок з 7 можливих, а першорозрядник Олександр Кулепестін посів 1 місце серед дітей – 7,0 очок з 7.

11-12 грудня у шаховому клубі ДЮСШШ відбувся командний чемпіонат міста серед учнів ЗОШ 2006 р.н. та молодших. Склад кожної збірної : 3 юнаки та 1 дівчина. Змагались 9 загальноосвітніх шкіл: №№1,2,3,7,9,10,12,15,16. Система проведення – колова, контроль часу – 15 хвилин на партію кожному учаснику. Третій рік поспіль Кубок переможців здобула гімназія № 3 ( Данііл Малашич, Богдан Швець, Максим Коваленко, Владислава Шейко) з результатом 15,0 очок з 16 можливих, на другому місці – ЗОШ № 15 ( Олександр Кулепестін, Олександр Пушенко, Владислав Галушко, Марія Ляшко), 14,0 очок з 16, третє місце – у ЗОШ № 9 Іван Кравченко, Володимир Полозов, Станіслав Гусаков, Анна Носач), 10,0 очок з 16. Переможцями на дошках стали: 1 дошка – Олександр Кулепестін, ДаніілМалашич, Іван Кравченко; 2 дошка – Костянтин Литвин (ЗОШ № 7), Володимир Полозов, Дмитро Богдан (ЗОШ № 10); 3 дошка – Владислав Галушко, Максим Коваленко, МавлудаСултанназірова (ЗОШ № 12); 4 дошка – Владислава Шейко, Анна Ткаченко (НВК № 16»Престиж»), Олександра Тулюля (ЗОШ № 7). Переможці змагань у командному заліку та кращі учасники по дошках  нагороджені медалями та грамотами міського відділу з питань фізичної культури та спорту.

11-13 грудня у Білій Церкві проходив особисто-командний Всеукраїнський турнір до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС: 14 збірних команд обласних ДСНС України (склад – 2 чоловіки та жінка). В особистомузаліку перше місце з результатом 8,0 очок з 9 можливих впевнено посів КМС Ігор Рудік, у командному – збірна САЗ ДСНС м.Ніжина (Ігор Рудік, Степан Яворський, Юлія Ляміна) здобула «срібло».

14 грудня в ДЮСШШ завершився відкритий особистий чемпіонат Ніжина серед чоловіків та юнаків і дівчат. Протягом місяця, по вихідним, 73 спортсмени виборювали звання найсильніших у 5 категоріях.

Турнір «А»: МС, КМС та 1 розряд – вшосте звання чемпіона виборов МС Володимир Михальський – 7,5 очок з 9 можливих, 2 місце – КМС Ігор Рудік – 7,0 очок з 9, 3 місце – КМС Микола Кожем’яко – 6,0 очок з 9. У турнірі «Б»: 1-2 розряд переміг Олександр Кулепестін – 9,0 очок з 11 можливих, «срібло» та виконання норми 1 розряду  – у дебютанта змагань Сергія Ляшка – 8,5 очок з 11, «бронза» – у Олександра Романенка – 7,5 очок з 11. Турнір «В»: 2 розряд : 1 місце та виконання норми 1 розряду – Вадим Ольховик, 8,5 очок з 11 можливих, 2 місце – Максим Коваленко, 7,5 очок з 11, 3 місце – Борис Владислав, 6,5 очок з 11. Турнір «С» : 3 розряд: 1 місце у В’ячеслава Білана – 8,0 очок з 9 можливих, 2 місце – Нікіта Безверхий, 7,0 очок з 9 (обидва виконали норму 2 розряду), 3 місце – Максим Костюченко, 6,5 очок з 9. Серед наймолодших шахістів, турнір «Е»: юнаки та дівчата 4 розряду спочатку на попередньому етапі у 2 групах визначили 6 фіналістів, а потім розіграли медалі. Перемогу святкували: 1 місце – В’ячеслав Чорненький, 2 місце – Марія Ляшко,3  місце – Євген Сорока. Перші двоє, а також Денис Башкір, Максим Білоус та Денис Пилипець отримали «підвищення» – виконали норму 3 розряду. Змагання відбулися за підтримки міського відділу з питань фізичної культури та спорту та Голови федерації шахів м.Ніжина, депутата обласної ради Сергія Охонька.

А вже наступного дня 15 грудня «десант» ніжинських шахістів висадився в Чернігові, де пройшов відкритий чемпіонат області з блискавичної гри в шахи серед чоловіків та юнаків до 18 років, в якому взяли участь 32 спортсмени. І цього разу 2 медалі поїхали до Ніжина: Ігор Рудік здобув «срібло» у загальному заліку, а 11-річний Олександр Кулепестін став бронзовим призером серед юнаків до 18 років, посівшизагальне високе 11 місце.

 

Директор ДЮСШШ  Стражник Ю.Б. для сайту НЕЖАТИН

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь