Ще не вмерла Україна, якщо ми гуляєм так: ціни на Новий рік у Ніжині

 

 

 

 

Слова всім відомої пісні Верки Сердючки “Гуляночка”, де співається  – “ще не вмерла Україна, якщо ми гуляєм так!”, не виняток і на сьогоднішній день , і в нашому місті також.

Журналісти сайту “Нежатин” дізнавалися, скільки коштує цьогоріч зустріти Новий рік у кафе нашого міста, а також ціну на основні продукти Новорічного застілля, та індекс традиційного салату олів’є.

Ото ж, детальніше.

Почнемо із самих високих цін.

Кафе та ресторани, що знаходяться у центрі Ніжина запрошують відсвяткувати Новорічну ніч від 1000 до 1300 грн з одного гостя. Сюди входить і Новорічний стіл і програма з конкурсами, призами, тамадою та Дідом Морозом і Снігуронькою.

Відійшовши трохи від центру Ніжина ціни дешевшвють. Тут святкування вже коштує 700-800 грн за одну людину.

Приміські ресторани також пропонують “гуляночку” за 1300 грн.

Причому, власники та адміністратори кав’ярень запевняють, що потрібно замовлення робити заздалегідь, бо вже майже всі столики заброньовані, і, навіть, приходиться деяким гостям відмовляти.

Є популярні ресторани в Ніжині, які кожного року обслуговують корпоративи та вечірки, але в цьому році саме на Новорічну ніч не працюють, бо, як говорять вони – “нам і так достатньо: роботи дуже багато, бо безліч застіль перед Новим роком”.

Поставити вдома на стіл традиційні елементи Новорічного свята “затягне” на таку ціну:

салат олів’є –  тазик олів’є цього року обійдеться споживачеві близько 90 гривень – пише aspi.com.ua.  Видання “КП” встигло скласти “індекс” цього салату, в якому деякі продукти виявили істотне подорожчання, в порівнянні з аналогічним періодом 2018 року. Виявилося, що відповідно до цього індексу ціни на продукти за рік зросли на 2,3%.
Для порівняння: в минулому році “індекс олів’є” склав всього пів відсотка, а в позаминулому – 23,3%. Раніше подорожчання склали: у 2016 – 9,2%, у 2015 – 35,5%, у 2014 – 34,4%, у 2013- 2,1%, у 2012 – 3,7%, у 2011 – 19,2%, а у 2010 – 16,4%.

Кілограм мандарин коштує у Ніжині від 30 грн і вище – ціна залежить від точки продажу, та акційних пропозицій різних супермаркетів міста. Але, слід зазанчити, що чим ближе до Нового року, тим дорожче. Адже ще тиждень тому за кілограм мандарин у супермаркетах можна було віддати 20 грн, на сьогодні такої ціни вже немає. 

І на останок – пляшка “Советовского шампанского” складає 90 грн, плюс мінус, бо ціна також залежить від точки продажу.

Перечитавши наш матеріал ви можете залишити коментар, де плануєте зустріти Новий рік:

[poll id=”46″]

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

І до вашої уваги – “Гуляночка”! –

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь