Ніжинські танцюристи здобули ГРАН-ПРІ на Міжнародному конкурсі

 

 

 

 

15 грудня 2019 року  дитячий зразковий ансамбль сучасного класичного танцю «Гармонія» Ніжинської дитячої хореографічної школи під керівництвом Алли Ганаги став учасником Міжнародного фестивалю-конкурсу учнівської та студентської творчої молоді «Соняшник» (м. Київ) та виборов ГРАН-ПРІ  в номінації  «Хореографія».

Ансамбль сучасного класичного танцю «Гармонія»  створений у 2006 році на базі Ніжинської дитячої хореографічної школи  з метою пропаганди класичного танцю, розвитку творчого потенціалу особистості дитини, мотивованої діяльності та виконавської майстерності, залучення до цінностей музичної та танцювальної культури. У 2018  році колективу присвоєно почесне звання «Зразковий».

Керівник і балетмейстер ансамблю  – старший викладач, викладач вищої категорії Ніжинської дитячої хореографічної школи Ганага Алла Георгіївна.

Колектив є постійним учасником міжнародних, всеукраїнських та обласних фестивалів-конкурсів з хореографії.   Його учасники  –  багаторазові лауреати  I, II, III премій конкурсів з хореографії за судійством зіркових членів журі: Влада Ями, Раду Поклітару, Григорія Чапкіса.

Міжнародний фестиваль-конкурс мистецтв «Соняшник» проводиться за підтримки Міністерства культури України та Міжнародного благодійного фонду «Соняшник» з метою створення для дітей і молоді можливості творчого спілкування, розкриття нових талантів, популяризації сучасної української культури, взаємозбагачення міжнаціональних культурних традицій.

Три хореографічні композиції представили для оцінки журі  вихованці ансамблю «Гармонія»: «Вальс-фантазія» (номінація «Класичний танець», старша група), «Симфонія моря» (номінація «Класичний танець», змішана група), ірландський танець «Спіймати мрію» (номінація «Стилізація танцю», старша група). Усі конкурсні номери юних ніжинців були високо оцінені професійним журі, а результат –  Гран-прі, І місце та ІІ місце Міжнародного фестивалю-конкурсу учнівської та студентської творчої молоді «Соняшник».

Вітаємо вихованців дитячого зразкового ансамблю сучасного класичного танцю «Гармонія»  та їх керівника Аллу Ганагу з найвищою нагородою! Подальших творчих успіхів  та здійснення бажань!

 

Н.Куделя  Ніжинська дитяча хореографічна школа

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь