Чи діє у Ніжині Закон про заборону грального бізнесу?

 

 

 

 

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2019 року № 1325 «Про протидію гральному бізнесу» починаючи з 20 грудня діяльність всіх закладів із розповсюдження лотерей повинна бути припинена.
 Даним розпорядженням скасувано наказ Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва, Міністерства фінансів від 12 грудня 2002 р. № 128/1037 в частині діяльності розповсюджувачів лотерей, а Національній поліції, Державній фіскальній службі надано доручення забезпечити вжиття заходів до припинення функціонування розповсюджувачів лотерей, діяльність яких не віднесена до організації та проведення лотерей, не заборонених Законом України “Про заборону грального бізнесу в Україні”.
У м. Ніжині, як і по всій України, поліцейськими проводяться заходи із виявлення фактів ігнорування даного розпорядження, тому всі без виключення пункти розповсюдження лотерей перевіряються у цілодобовому режимі. В ніч на 20 грудня було задокументовано незаконну діяльність грального закладу на одній із центральних вулиць міста. Вилучено комп’ютерну техніку. Відомості внесено до ЄРДР (ст.203-2 КК України). 

Звертаємося до громадян! Якщо у вас є інформація про діяльність на території м. Ніжина чи району незаконних гральних закладів чи пунктів розповсюдження лотерей – повідомте її до поліції за номером «102». Наразі є законні підстави припинити таку діяльність швидко і ефективно.

Як розповіла, журналістам mynizhyn.com начальник Сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко, у Ніжині закрили 15 пунктів розповсюдження гральних лотарей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь