Як схуднути за 2 тижні – поради фахівців

 

 

 

 

Для тих, хто не знає, як схуднути за 2 тижні на 5 кг, дієтологи розробили цілу систему, в яку входять фізичні вправи, дієти і інші методи позбавлення від зайвої ваги. Ніхто не обіцяє, що буде легко. Шлях до стрункого тіла нелегкий, але результат отримати цілком реально, якщо дотримуватися основних рекомендацій і не давати слабину. У перші дні схуднення організм буде відчувати стрес, саме в цей період легко зірватися. Але потім він звикне до змін і почне грати за новими правилами.

Як схуднути на 5 кг за 2 тижні

Правила двотижневого схуднення

Щоб швидко схуднути за 2 тижні, а також зберегти отриманий результат, потрібно дотримуватися наступних рекомендацій:

  • вживати багато свіжих овочів і фруктів, крім великої кількості вітамінів, вони містять корисну клітковину, позитивно впливає на роботу кишечника;
  • повністю виключити з раціону напівфабрикати, оскільки вони сприяють накопиченню жиру, поставляючи організму порожні калорії;
  • вітається дробове харчування – їсти до 6 разів на день невеликими порціями (до 200 г), через однакові проміжки часу;
  • більшу частину раціону, крім свіжих овочів і фруктів, повинні займати продукти з великим вмістом білка (м’ясо, риба, морепродукти);
  • за 15 хвилин до їжі необхідно пити по склянці чистої негазованої води, що допоможе притупити почуття голоду;
  • сніданок є найважливішою трапезою, пропускати його не рекомендується;
  • вечеря повинна бути максимально легкою, трапезувати потрібно за 3 години до сну;
  • на 2 тижні відмовитися від солодощів, смаженої, жирної і солоної їжі, кондитерських і борошняних виробів.

По можливості готувати потрібно без додавання солі, але якщо є несолону їжу важко, то хоча б звести до мінімуму її використання.

Ефективні дієти

Перспектива схуднути за два тижні на 5 кг досить приваблива. І ця ідея цілком здійсненна. На сьогоднішній день існує багато дієт, які допомагають швидко скинути зайву вагу.

Низькокалорійна дієта

Худнути на такій дієті – одне задоволення. І хоча вона передбачає досить жорсткі обмеження, людина не буде відчувати постійний голод.

На замітку! Перед сніданком рекомендується пити склянку води з лимоном. Але це дозволено лише в тих випадках, коли худне не має проблем зі шлунком, пов’язаних з підвищеною кислотністю.

Щоб схуднути на 5 кг, два тижні доведеться дотримуватися певного раціону. Приклад меню на кожен день відповідно до низькокалорійною дієтою представлений нижче:

  1. Сніданок: апельсин або грейпфрут, також можна з’їсти кілька горіхів.
  2. Другий сніданок: фруктовий салат без заправки.
  3. Обід: варене куряче м’ясо, знежирений сир і натуральний йогурт.
  4. Перекус: яблуко.
  5. Вечеря: відварна риба, склянку кефіру.

На такій дієті вдається скинути від 5 і більше кілограмів. Вже на другий день буде відчуватися легкість у всьому тілі.

Низькокалорійна дієта

Без солі дієта

Крім високої ефективності, перевага дієти без солі полягає в використанні недорогих продуктів. Суть полягає в наступному: 2-х тижневий раціон складається таким чином, щоб повністю виключити вживання солі. Варто відзначити, що далеко не кожній людині вдається витримати даний спосіб харчування, адже їжа виходить прісна і несмачна. Але той, хто пройде до кінця, в нагороду отримає зменшення ваги від 5 і більше кілограмів. Процес схуднення відбувається за рахунок нормалізації водно-сольового балансу.

Щоб докладніше розглянути солі дієту і зрозуміти, що можна вживати, а що ні, варто ознайомитися з тижневим меню.

Перший день:

  1. Сніданок: чорна кава.
  2. Обід: капустяний салат з рослинним маслом, 2 яйця.
  3. Вечеря: салат з капусти, риба на пару.

Другий день:

  1. Сніданок: сухарик і чорна кава.
  2. Обід: риба запечена, капустяний салат.
  3. Вечеря: відварне м’ясо.

Третій день:

  1. Сніданок: чорна кава або чай.
  2. Обід: 2 яйця, салат з овочів.
  3. Вечеря: відварна яловичина, кольорова капуста.

Четвертий день:

  1. Сніданок: чорна кава.
  2. Обід: терта морква, 2 яйця.
  3. Вечеря: салат з фруктів.

П’ятий день:

  1. Сніданок: морква терта, приправлена ​​соком лимона.
  2. Обід: тушкована риба, томатний сік.
  3. Вечеря: відварне м’ясо, капустяний салат.

Шостий день:

  1. Сніданок: чорна кава.
  2. Обід: відварна куряча грудка, салат овочевий.
  3. Вечеря: терта морква, 2 яйця.

Сьомий день:

  1. Сніданок: чорний чай.
  2. Обід: відварна яловичина, фрукт.
  3. Вечеря: салат з овочів.

Аналогічної меню слід дотримуватися і в другий тиждень дієти. Для обіду підійде порція в 400 г, на вечерю досить обійтися 200 г. Рекомендується робити 2 перекусу у вигляді склянки кефіру або будь-якого фрукта.

На замітку! Заборонено дотримуватися дієти без солі в літню пору. Як відомо, сіль затримує рідину. А при спеці посилюється потовиділення, в результаті чого може відбутися зневоднення організму.

Вода з лимоном

На додаток до основних методів схуднення потрібно взяти за правило пити щоранку склянку води з лимоном. Це допоможе швидко скинути 5 кг, причому не обов’язково за два тижні, а вкластися в більш короткі терміни.

Готувати напій потрібно наступним чином: розмішати в склянці теплої очищеної і негазованої води 3 столові ложки лимонного соку. Ретельно перемішати і пити натщесерце за 20 хвилин до сніданку. Такий спосіб не тільки дасть можливість худнути швидше, але і допоможе очистити печінку.

Багато білка

Існує навіть спеціальна дієта для схуднення, заснована на вживанні білкових продуктів. При цьому важливо обмежити в раціоні вуглеводи і жири. Такий режим харчування допомагає ефективно і швидко худнути.

Щоб скинути зайву вагу, потрібно скласти 2-х тижневий раціон таким чином, щоб в щодня вживати відварне м’ясо і рибу (до 150 г за одну трапезу), кисломолочні продукти, горіхи, морепродукти. Варто віддати перевагу яловичині, індички і курячому філе.

Секрет схуднення полягає в тому, що на перетравлення білка організм витрачає багато енергії, для отримання якої відбувається розщеплення жирових відкладень. А з огляду на те, що вуглеводи і жири в цей період в нього не надходять, недолік жиру складає не заповнюється.

Відмова від вечері

Іноді скинути 5 кг за два тижні вдається лише при дотриманні одної простої умови: повної відмови від вечері. Перший час впоратися з голодом у вечірній час доби буде непросто. Але вже через кілька днів організм до цього звикне і не буде реагувати бурчанням в животі.

Якщо сильний голод не дає заснути, можна випити склянку теплої води. У більшості випадків цього достатньо, щоб обдурити мозок, в який з шлунка надійде сигнал про насичення. Якщо ж це не допомагає, можна дозволити собі випити склянку кефіру з низьким вмістом жирності. В крайньому випадку, допускається з’їсти яблуко.

Зелений чай після їжі

Вченими вже доведено властивість зеленого чаю прискорювати обмінні процеси в організмі людини. Саме тому даний напій сприяє схудненню. Особливо корисно пити його після вечері.

Щоб схуднути на 5 кг всього за два тижні, досить пити по одній чашці зеленого чаю через 15 хвилин після кожної трапези.

За результатами досліджень, 1 літр зеленого чаю спалює 80 калорій. Це означає, що він допомагає позбавлятися від зайвих кілограмів.

Якщо хочете придбати якісний зелений чай можна в спеціалізованих магазинах. Доступні напої з різними смаками, тому кожна людина може зробити вдалий для себе вибір, орієнтуючись на власні переваги.

Напої на основі води

Іноді, щоб схуднути на 5 кг за два тижні, досить просто змінити свій питний режим. Крім того, що в день людина повинна пити від 2 літрів води, інші напої також слід підбирати більш уважно.

Дієтологи рекомендують пити тільки ті напої, які виготовлені на основі води. До таких відносяться кава, чай. Не рекомендується пити газовані напої і ті, які містять велику кількість цукру. Змінивши свій питний режим, можна швидко позбутися від зайвої ваги.

В чай і кава також не рекомендується класти більше 1 чайної ложки цукру. Для поліпшення смаку можна додавати корицю.

Фізична активність

Підвищення фізичної активності також сприяє схудненню. Щоб скинути зайву вагу і схуднути на 5 кг за два тижні, потрібно зайнятися спортом на регулярній основі. Не варто навантажувати себе інтенсивними фізичними вправами. Досить використовувати просту програму тренувань, що складається з наступного:

  • підйом гантелей – 15 разів;
  • присідання – 20 разів;
  • віджимання від шведської стінки – 20 разів;
  • вправи для пресу – 30 разів;
  • біг вранці – 20 хвилин.

Додатково можна записатися в басейн, їздити на велосипеді. Збільшити фізичну активність можна шляхом заміни транспорту пішими прогулянками.

Якщо дотримуватися вищевикладених рекомендацій, можна з легкістю схуднути на 5 кг всього за два тижні. А якщо дотримуватися цих рад і надалі, зайва вага не повернеться. Однак не потрібно тримати себе в жорстких рамках до кінця життя. Якщо дуже хочеться, можна дозволити собі іноді з’їсти зайве. Якщо робити це не завжди, фігура не зіпсується. Крім того, такий підхід не дасть обмінним процесам сповільнитися, що часто відбувається в разі тривалого низькокалорійного харчування.

Відео: як схуднути на 5 кг за два тижні

Зробити своє тіло струнким і підтягнутим нескладно, варто тільки сильно цього захотіти. А налаштуватися на процес схуднення допоможуть наступні відео-ролики.




Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь