На Чернігівщині посилюють боротьбу з нелегальними автозаправками

 

 

 

 

Олексій Гончарук доручив головам ОДА невідкладно опрацювати план дій з припинення нелегальної діяльності АЗС. Про це говорили сьогодні, 27 грудня, на всеукраїнській селекторній нараді.

– АЗС або мають працювати легально, з ліцензіями, або піти з ринку, – наголосив Прем’єр-міністр.

Представники з областей ділились досвідом та проблемними моментами, як на практиці в рамках чинного законодавства здійснювати ліквідацію нелегальних автозаправних станцій, у тому числі проводити їх демонтаж, щоб запобігти відновленню роботи таких АЗС.

Олексій Гончарук доручив керівництву Державної фіскальної служби співпрацювати з облдержадміністраціями, надавати ґрунтовні роз’яснення членам міжвідомчих робочих груп, як діяти у правовому полі.

До речі, в Чернігівській області робоча група з ліквідації нелегального обігу та нелегальної торгівлі нафтопродуктами діє вже два місяці. За цей час із незаконного обігу вилучено 43 тонни паливно-мастильних матеріалів вартістю більш ніж 1,1 мільйона гривень та обладнання АЗС на мільйон гривень. Як триває ця робота і як її вдосконалити – обговорили в облдержадміністрації на засіданні робочої групи  під голосуванням голови ОДА Андрія Прокопенко 20 грудня.

На селекторній нараді Олексій Гончарук також зупинився на зниженні вартості платіжок на централізоване опалення та гарячу воду. Нагадаємо, Президент України та Уряд ініціювали перегляд платіжок теплопостачальними підприємствами задля оплати домогосподарствами справедливої вартості опалення та гарячої води.

Чернігівська ОДА вже домовилася з теплопостачальними підприємствами області про перерахунок платіжок із січня наступного року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь