В Україні відтермінували кримінальну відповідальність за п’яне кермування

 

 

 

 

Нові норми повинні почати діяти через пів року.

В Україні відтермінували запровадження кримінальної відповідальності за п’яне кермування та під дією наркотиків до 1 липня 2020 року.

Відповідний закон №321-IX був підтриманий Радою та підписаний президентом України Володимиром Зеленським у грудні 2019 року.

Попередньо в Україні планували впровадити кримінальну відповідальність за п’яне кермування від 1 січня 2020 року. Це передбачав закон 7279-д, який покликаний розділити поняття кримінального правопорушення та кримінального проступку. Саме під останню категорію має підпадати кермування у нетверезому вигляді.

Після ухвалення нового закону №321-IX п’яних водіїв почнуть притягати до кримінальної відповідальності лише від 1 липня 2020 року. Таке відтермінування пояснюють тим, що не всі правоохоронні органи, яким підслідні кримінальні проступки, готові до розслідування цієї категорії справ.

До того часу таке порушення вважатиметься адміністративним та, як і раніше, тягнутиме за собою штраф у розмірі 10,2 тис. грн та позбавлення права керування на певний період.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь