Як відновити організм після застілля: порада дієтолога

 

 

 

 

Свята передбачають різноманіття страв і смаколиків, що не завжди несуть користь, а радше призводять до переїдань і подальшого дискомфорту в шлунку. Та ситуацію виправити можна, знаючи секрети правильного харчування.

Чернігівський дієтолог Микола Потатуркін радить вранці, після гулянь, вживати просту воду без газу. Допоможуть організму і кисломолочні продукти (кефір, ряжанка, йогурти), фрукти та соки. Можна вживати яблука, апельсини, мандарини, ківі, банани, капусту, моркву та будь-які інші продукти рослинного походження.

«Розвантаження організму можна зробити за допомогою овочів і фруктів. Клітковина, що в них міститься, очистить кишківник і печінку. Варто провести пару днів із таким харчуванням, що допоможе відновити організм. Не варто забувати і про регулярні прогулянки на свіжому повітрі», – каже лікар. Дуже добре допоможуть організму варені овочі, можна зробити, наприклад, вінегрет. Допоможуть прийти в тонус й овочеві супи та вегетаріанський борщ.

До того ж алкоголь виводить з організму вітамін С, тому варто поновити його запаси відповідними продуктами. Різдвяний стіл не такий агресивний, як новорічний. Тут можна куштувати потрохи кожної страви, адже вони пісні.

Аби не страждати після свят, дієтолог радить замінити традиційні салати більш здоровими стравами. Наприклад, замість «шуби» та «олів’є» приготувати легкі овочеві, наприклад, із пекінської капусти.

Радить він відмовитися і від нічного поїдання м’яса. Краще поставити на стіл запечену у фользі рибу. Якщо вже так важко відмовитись від приготування стандартного набору салатів, то краще заправляти їх нежирним майонезом, приготованим удома, а не купленим. Ковбасу варто замінити нежирним вареним м’ясом. Також дієтолог не радить куштувати всі страви на святковому столі. Головне – не перевантажувати шлунок жирною та калорійною їжею.

А найдієвішим способом убезпечитися від пізнього переїдання є ранній перекус. Тому, перш ніж сідати за святковий стіл, варто заздалегідь поїсти.

 

cheline.com.

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь