20 шкідливих продуктів, які день за днем вас вбивають

 

 

 

 

Продукти, які повільно призводять вас до смерті.

Чи знаєте ви, що продукти, які ви їсте кожен день (або, принаймні, пару раз на тиждень), повільно вас вбивають?

У деяких з цих продуктів складається велика частина раціону і, об’єднавши хоч кілька з них, ви отримаєте смертельну комбінацію, інформує Ukr.Media.

Тому проаналізуйте, що ви їсте, і почніть більш здоровий спосіб життя.

Деякі з цих продуктів підвищують кров’яний тиск, призводять до високого холестерину, хвороб серця, діабету, хвороби Альцгеймера і навіть раку. Це вже не кажучи про ожиріння, тривогу і депресію!

Намагайтеся уникати або обмежувати споживання цих продуктів настільки, наскільки це можливо.

Томатний соус (кетчуп)

Томатний соус — замаскований вбивця. Це приховане джерело цукру, і, купуючи його, вам навіть в голову не прийде, що цей начебто нешкідливий продукт може призвести до ожиріння, діабету, хвороб серця і навіть карієсу.

Щоб уникнути цих проблем, використовуйте свіжі помідори та робіть кетчуп самостійно, або просто перейдіть на протерті помідори без цукру або солі та додайте свої власні спеції.

Газовані напої

Газовані напої — один з ваших злих ворогів. Вони можуть зіпсувати все, від вашої шкіри, рівня цукру в крові, до ваших гормонів і настрою. Забудьте про маркетинг і ярлики, які кажуть, що всередині шиплячої води є поживні речовини або вітаміни.

Все, що у неї є, це купа цукру, харчових барвників та консервантів. І версії без цукру не краще, бо вони містять шкідливі штучні підсолоджувачі.

Купіть блендер або соковидавлювач і зробіть сік! І якщо ви так сильно любите бульбашки, ви завжди можете додати свій домашній фруктовий сік у газовану несолодку воду, і вуаля!

Цукор

Цукор викликає сильне звикання, і крім підвищення рівня глюкози та утворення жиру, він може призвести до серцевих захворювань.

Уникайте цукру, щоб знизити ризик діабету, раку, ожиріння і багато чого іншого. Ласуєте фруктами або додавайте в домашню випічку мед замість цукру.

М’ясні делікатеси

М’ясні делікатеси, такі як салямі, шинка, бекон, різноманітні ковбаси містять багато нітратів, натрію, консервантів і добавок.

Всі ці речовини можуть збільшити ризик виникнення раку, серцево-судинних захворювань, діабету і труднощів у навчанні дітей.

Щоб зменшити негативні наслідки, купуйте натуральне необроблене м’ясо в перевірених місцях.

Рослинна олія

Рослинна олія є частиною нашої кухні. Однак рослинні олії містять небезпечні трансжири, які можуть викликати серцево-судинні захворювання, ожиріння, рак і хворобу Альцгеймера.

Перевірте етикетку і, якщо олія оброблена, тримайтеся від неї якомога далі, бо вона містить вільні радикали, які можуть допомогти зростанню раку, прискорити старіння і викликати всілякі проблеми. Альтернатива: оливкова олія, кокосова олія або олія авокадо.

Маргарин

Знову ж таки, маркетинг винен в неправильних уявленнях про маргарин. Він не корисний, люди! Це один з найбільш шкідливих продуктів у вашому раціоні. Тому викиньте його!

Маргарин схоже на дуже паршиву версію масла, зробленого з гідрогенізованих рослинних олій. Це чиста хімія. Трансжири можуть пошкодити ваше серце, кровоносні судини та зіпсувати рівень холестерину.

Перейдіть на масло високої жирності. Просто, будь ласка, уникайте маргарину!

Хот-доги

Хот-доги та подібні копчені й солоні швидкі перекуси містять багато консервантів, які шкідливі для вашого здоров’я. Комітет лікарів за відповідальну медицину порівняв ефект від вживання хот-догів з ефектом куріння сигарет.

В хот-догах багато натрію і токсинів, які підвищують ризик захворювання на рак. Якщо ви дуже сильно любите хот-доги, робіть їх в домашніх умовах. Так ви будете знати, що туди поклали та в якій кількості.

Картопляні чипси

Вся смажена їжа містить небезпечну речовину під назвою акриламід. Картопляні чипси не є винятком. Акриламід збільшує ризик раку товстої кишки, раку молочної залози, раку простати та раку прямої кишки.

Тому уникайте картопляних чипсів або приготуйте їх вдома. Покладіть трохи оливкової олії на нарізану картоплю, посипте дрібкою солі та запікайте в духовці. Ми обіцяємо — це навіть смачніше.

Салатні заправки та соуси

Заправки для салату та інші соуси повні цукру, штучних барвників і кукурудзяного сиропу з високим вмістом фруктози. Краще вже з’їсти мішок картопляних чипсів або хот-дог!

Викиньте салатні заправки та використовуйте лимонний сік, яблучний оцет або бальзамічний оцет разом з невеликою кількістю оливкової олії.

Штучні підсолоджувачі

Ні, вони не кращі, ніж цукор. Насправді, вони гірші. Штучні підсолоджувачі, такі як аспартам, неотам, ацесульфам калію тощо, можуть містити менше калорій, але вони збільшують ризик діабету, підвищують кров’яний тиск, призводить до хвороб серця і метаболічного синдрому.

Використовуєте здорові альтернативи, такі як мед, кленовий сироп і сироп агави.

Алкоголь

Алкоголь не приносить користі для здоров’я. Він надзвичайно калорійний, може викликати зневоднення, пошкодження печінки, збільшення ваги, депресію і проблеми зі шкірою.

Не кажучи вже про помилки, які ви можете зробити під його впливом.

Білий хліб, борошно перероблене

Пшениця корисна, вірно? Значить, хліб теж повинен бути корисним? Ні, якщо це білий хліб з рафінованого борошна.

Біла мука позбавлена всіх харчових волокон, мінералів і вітамінів, і все, що ви отримаєте, це зернові відходи, змішані з хімічними речовинами.

За цим ховається ризик збільшення ваги, пошкодження щитовидної залози та пошкодження органів.

Молочні продукти

Так, молоко — перша їжа, яку ми їмо, коли приходимо в цей світ. Але материнське молоко сильно відрізняється від коров’ячого. Крім того, з віком у нас розвивається непереносність лактози.

Молочні продукти пов’язані з низьким засвоєнням поживних речовин, мігренню, артритом, раком, алергією та астмою. Отже, ще раз, забудьте про хитрі маркетингові хитрощі.

Перейдіть на кокосове або мигдальне молоко, воно має прекрасний смак і не буде повільно вбивати вас.

М’ясо на грилі

Складно протистояти запаху барбекю, але, будь ласка, вже постарайтеся. Хімічні речовини, які потрапляють у м’ясо під час процесу, пов’язані з ризиком раку підшлункової та молочної залози.

Якщо ви не можете встояти, спробуйте обмежити споживання м’яса, приготованого на грилі.

Енергетичні батончики

Енергетичні батончики можуть знадобитися спортсменам, яким потрібний швидкий приплив енергії, але, якщо це не про вас, постарайтеся протистояти цим смачним калорійним мішкам.

Енергетичні батончики містять багато цукру (про який ми казали раніше), кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози, консерванти та можуть містити трансжири.

Так що це в основному цукерки, які сповнені калорій, цукру і штучних інгредієнтів. Іншими словами, це бомба уповільненої дії.

Фаст-фуд

Звичайно, фаст-фуд має приємний смак. Але що робить його таким? Це ті речі, які повільно вбивають вас: трансжири, цукор, сіль, консерванти, добавки, барвники та інші хімічні речовини, які покращують зовнішній вигляд і смак цієї їжі.

Фаст-фуд може вплинути на ризик розвитку діабету, серцево-судинних захворювань, раку, розладів настрою, збільшення ваги, порушень обміну речовин тощо. Тому, принаймні, постарайтеся скоротити споживання такої їжі.

Пшениця

Пшениця містить вуглеводи, які раптово і значно підвищують рівень цукру в крові. Вона викликає високе вироблення інсуліну і збільшення ваги.

З часом ваша підшлункова залоза втомиться, ви станете резистентним до інсуліну, і тоді ви можете захворіти на діабет. А високий рівень цукру в крові запускає виробництво сполук, які прискорюють процес старіння.

Пластівці (швидкі сніданки)

Знову ж таки, ми звинувачуємо в цьому маркетинг. Сухі сніданки не нешкідливі, як можна було б припустити через їх яскраві кольори та іграшки всередині коробки.

Вони насправді містять цукор, штучні барвники, консерванти, ГМО, і вони часто позбавлені поживних речовин. Перейдіть на вівсянку заради вашого ж блага.

Фруктові соки

Не вірте великим яскравим етикеткам, на яких написано 100% фруктів. У більшості випадків секрет криється в дрібному шрифті. Комерційний фруктовий сік містить цукор, барвники, консерванти, і він може втрачати свої поживні речовини під час пастеризації.

Найкраще знайти надійний місцевий соковий бар або приготувати власний фруктовий сік вдома.

Сіль

Сіль грає велику роль у регулюванні вашого кров’яного тиску. Якщо ви будете їсти забагато солі, у вас буде високий кров’яний тиск і підвищений ризик серцево-судинних захворювань, які є однією з основних причин смерті в світі.

Але не виключайте з раціону всю сіль, оскільки вона потрібна вашому організму, просто обмежте її кількість і слідкуйте за рівнем натрію в оброблених продуктах. Всього 3,75 грама натрію на день є достатньою та безпечною кількістю.

Все, що перевищує 6 грамів, представляє серйозну небезпеку для здоров’я.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь